Kuljetusalan ammattitutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinto Puutavara-autonkuljettaja

Logistiikka

Sedu Ilmajoki
Jatkuva haku
Lähiopiskelu
Tutkinto

Oletko kiinnostunut puutavara-autonkuljettajan tehtävistä? Oletko miettinyt lisä/rinnakkaistyötä tai suunnitellut vaihtaa kokonaan alaa? Mikäli sinulla on jo CE-ajo-oikeus, mahdollisesti työkokemusta alalta, kuljettajan ammattipätevyys sekä ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus (sora-lainsäädäntö): http://www.oph.fi/download/167903_Maarays_27_011_2015.pdf, voit hakea suoraan tähän koulutukseen.

Mikäli sinulla ei ole CE-luokan ajo-oikeutta, kysy mahdollisuutta aloittaa koulutus B- tai C-ajo-oikeudella.
Silloin hakeudut ensiksi logistiikan perustutkintoon, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, jonka jälkeen valitset osaamisalaksi puutavara-autonkuljettaja.

CE-ajo-oikeus ja työkokemus lyhentävät koulutusaikaa.

Mietitkö, miten voit toteuttaa opintosi? Ota yhteyttä, katsotaan yhdessä, mikä on sinulle sopivin vaihtoehto.

Jos olet työtön, sinulla voi olla mahdollisuus toteuttaa koulutus TE-palvelujen kautta.


Koulutus on vahvasti työpainotteinen, koska alan oppii vain tekemisen kautta. Perinteistä luokkaopiskelua on erittäin vähän.

Koulutuksessa tehdään koko ajan niitä töitä, mitä puutavara-autonkuljettaja tekee. Opit käyttämään alaan kuuluvia tietojärjestelmiä, sähköistä tiedonsiirtoa ja toimimaan eri alan tehtailla ja sahoilla, joissa päivittäiset käytännöt ovat hyvin erilaiset. Koulutuksen aikana ammattitaitosi kuljettajana kehittyy ja selviydyt raskaiden ja korkeiden kuormien kanssa vaikeissakin maasto- ja keliolosuhteissa.

Koulutuksessa opit uuden ammattialan ja luot hyvät mahdollisuudet työllistyä. Käytännön töiden kautta tutustut kuljetusalan yrityksiin, yrittäjäverkostoihin ja voit hyödyntää myös oppilaitoksen verkostoja, jolloin on helpompaa löytää työssäoppimispaikka ja työllistyä helpommin.

Suoritettuasi koulutuksen voit työskennellä puutavaran kuormauksen, kuljetuksen ja varastoinnin tehtävissä. Kykenet itsenäisesti kuormaamaan ajoneuvon puutavarakuormaimella turvallisesti sekä opit huolehtimaan yhdistelmäajoneuvon sekä siihen kuuluvien lisälaitteiden kunnosta ja huollosta.
Lue lisää