Kokiksi opiskeleva Aada työskenteli SAKUstar-tapahtumassa

-Kilpailun tarjoilujen suunnittelu aloitettiin vuoden alussa, kertoo Aada. Helmikuussa on leivottu makeat leivonnaiset ja leivät on tehty kilpailupäivän aamuna. Sedun Seinäjoen kondiittori-leipuri opiskelijat ovat tehneet kisojen teemasta ”juuret ja versot” aiheisen leivoksen. Kaikki muu on valmistettu täällä Kurikan kampuksella. Saimme kiitosta siitä, että gluteenittomat ja vegaanit sekä muut allergiat huomioitiin hyvin ja tarjolla oli monta vaihtoehtoa.

-Kilpailun tarjoilujen suunnittelu aloitettiin vuoden alussa, kertoo Aada. Helmikuussa on leivottu makeat leivonnaiset ja leivät on tehty kilpailupäivän aamuna. Sedun Seinäjoen kondiittori-leipuri opiskelijat ovat tehneet kisojen teemasta ”juuret ja versot” aiheisen leivoksen. Kaikki muu on valmistettu täällä Kurikan kampuksella. Saimme kiitosta siitä, että gluteenittomat ja vegaanit sekä muut allergiat huomioitiin hyvin ja tarjolla oli monta vaihtoehtoa.

-Ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailu SAKUstars järjestettiin tänä vuonna Kurikan kampuksella. Kilpailu keräsi opiskelijoita ympäri Suomen.

-Olin kaikki kolme päivää töissä SAKUstarissa toimien salivastaavana. Työtehtäviini kuului tarjoileminen, astiahuolto, kahvista vastaaminen ja yleinen siisteys. Valmistun kokiksi puolen vuoden päästä. Kaikkiaan opintoihin menee 2,5 vuotta, kertoo Aada, joka on suorittanut myös lukio-opinnot.

-Yläkoulun jälkeen en heti uskaltanut hakea opiskelemaan, mutta lukion jälkeen pidin välivuoden ja sitten hain. Alalle teki mieli, koska äiti on opiskellut kokiksi. Rippikouluikäisenä näin mitä herkkuja hän loihti rippijuhliini ja asia oli sillä selvä.

-Olisi mahtavaa, jos tulevaisuudessa voisi perustaa oman yrityksen, kahvilan tai ravintolan. Ensi alkuun on kuitenkin tärkeintä, että pääsee tekemään kokin hommia.

-Ryhmässäni on seitsemän opiskelijaa. Aluksi oli enemmän, mutta osa ryhmästä siirtyi opiskelemaan tarjoilijaksi Seinäjoella. Olen ainut aikuisopiskelija tässä ryhmässä, mutta hyvin tullaan kaikki toimeen. Joskus ehkä olen vähän kuin ”kolmas opettaja”. Meillä on huippuluokka ja ryhmähenki on hyvä. Se on antanut motivaatiota opiskeluun, kun hommat hoituvat. -Myös vapaa-ajalla teen ruokaa itselleni ja toisinaan kavereille.

Jaa: