Laura Lampi kilpailee Taitaja-kisoissa maalauksen ja tapetoinnin ammattitaidon SM-mitalista

-Lähden kokeilemaan kuinka käy, kertoo kuortanelainen Laura Lampi. Vähän jännittää, mutta uskon, että tämä on kiva kokemus. Kisaamaan lähdin opettaja Peltokankaan ehdotuksesta.

-Lähden kokeilemaan kuinka käy, kertoo kuortanelainen Laura Lampi. Vähän jännittää, mutta uskon, että tämä on kiva kokemus. Kisaamaan lähdin opettaja Peltokankaan ehdotuksesta.

-Semifinaalit kisasin Turussa ja meitä oli 12 osallistujaa. Toiset semit pidettiin Kuopiossa yhdeksän osallistujan kesken. Finaaleihin pääsi yhteensä 7 kilpailijaa.

-Kisoihin olen valmentautunut katsomalla vanhoja kisatehtäviä ja niiden pohjalta maalannut mm. ovia, tehnyt ylitasoitusta ja nauhoitusta, sapluunamaalausta sekä käsitellyt paneelikattoa. Kaikkia työvaiheita, mitä kisassa on, olen tehnyt oikeissa työkohteissa.

-Työssäoppimispaikoissa olen opiskelukaverini Elenan kanssa tehnyt kahdestaan huoneistoremonttia ja Alavudella eräässä yrityksessä tehtiin remonttia neljään eri huoneistoon, osassa alusta loppuun saakka, osassa seinien ja katon maalausta. Myös kotonani olemme uusineet yläkerran.

-Valmistun tässä kuussa Pintakäsittelyn perustutkinnosta maalariksi. Opinnot suoritin noin kahdessa vuodessa. Opiskelu on ollut kivaa ja monipuolista.

-Kesän jälkeen on tarkoitus jatkaa Sedussa NY-yrityksen parissa. Siinä voin kokeilla yrittäjänä toimimista. Ohjelmassa käydään läpi yrittäjyyden eri vaiheet ideoinnista perustamiseen ja yrityksen pyörittämiseen. NY-yritys toimii oikealla rahalla. Voin tehdä esim. remonttia ja laskuttaa tehdystä työstä. Haaveena on perustaa oma yritys yhdessä Elenan kanssa.

-Ensimmäisenä päivänä Espoossa tutustutaan opettajan kanssa tehtäviin. Tiistai ja keskiviikko ovat varsinaiset kilpailupäivät. Mukaan tsemppariksi lähtee Elena. Ehkä voisi joskus kokeilla osallistua myös WorldSkills’iin eli ammattitaidon MM-kisoihin.

Jaa: