Takaisin

Koulutus hoiva-avustajan tehtäviin

Sosiaali- ja terveysala

06.03.2023
Kauhajoki
Hakuaika:

20.12.2022 - 05.02.2023

Lähiopiskelu
60 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu juuri Sinulle, jos pidät työstä ikääntyneiden parissa.

Koulutus sopii myös Sinulle, jos olet päättänyt perusopinnot tai lukio-opintosi ja vielä mietit tulevaa opiskelu-uraasi. Vuoden mittaisella koulutuksella saat ammattitaidon, jolla on kysyntää jokaisella paikkakunnalla tulevien opintojesi rahoittamisessa esim. ilta- ja viikonlopputyönä.

Mitä saat

Koulutus sisältää kaksi tutkinnon osaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta. Tutkinnon osien hyväksytty suorittaminen antaa sinulle valmiudet toimia ikääntyneiden asiakkaiden hoiva-avustajana, välittömän asiakastyön avustavissa työtehtävissä.

Koulutuksen suorittaneena työllisyystilanteesi on hyvä. Voit työllistyä mm. ikääntyneiden palveluasumisen yksikköön, tehostettuun asumispalveluyksikköön, muistiyksikköön, päivätoimintaan, hyvinvointikeskukseen, sekä palvelutaloon tai –keskukseen. Työpaikkasi voi löytyä myös yksityisen sektorin työnantajalta.

Hoiva-avustajan työhön tähtäävä koulutus antaa sinulle hyvän pohjan jatkaa opintoja lähihoitajaksi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae 05.02.2023 mennessä. Täytä hakemus huolellisesti, sillä sen perusteella osa hakijoista kutsutaan soveltuvuustestaukseen. Seuraa sähköpostiasi, kutsu ja ennakkotehtävät tulevat sinne.

Soveltuvuustestaus järjestetään tiistaina 14.2.2023 Kauhajoella. Koe on yksipäiväinen. Varaa koko päivä.
Varaa kalenteriisi päivä jo etukäteen.

Hoiva-avustajan työ edellyttää huolellisuutta, yhteistyökykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Valintaperusteita ovat myös motivaatio, koulutuksen tarve ja opiskeluedellytykset.

Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten kielitaitosi tulee olla riittävä niin puheen kuin kirjoittamisen osalta (A2.2.). Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut ohjataan kielitestiin.

Opiskelu alkaa maanantaina 6.3.2023, ja se kestää keskimäärin 10 kuukautta.

Hae tähän koulutukseen

Suoritat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta kaksi tutkinnon osaa, jotka yhteensä muodostavat 60 osaamispisteen laajuisen kokonaisuuden.
Tutkinnon osat ovat:
Kasvun ja osallisuuden edistäminen (25 osp) ja
Ikääntyvien osallisuuden edistäminen (35 osp).

Työskentelet hoiva-avustajan tehtävissä hoitajan työparina välittömän asiakastyön avustavissa työtehtävissä. Tehtävät liittyvät ikääntyneen asiakkaan perustarpeista huolehtimiseen ja niissä avustamiseen, esimerkiksi:
- peseytyminen
- pukeutuminen
- ruokailu
- liikkuminen
- ulkoilu
- toimintakyvyn ylläpitäminen

Tutustu tutkinnon osiin tarkemmin:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3689879/reformi/tiedot

Tutustu Sora-lainsäädännön terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä. https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle

Varaudu esittämään rikosrekisteriote koulutuksen aikana, jos opintoihisi liittyy työharjoittelua alaikäisten parissa.

Opiskelet oppilaitoksessa, työpaikalla ja itsenäisesti.
Heti opiskelun alussa kirjoitat yhdessä opettajan kanssa Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi eli HOKS. Siihen kirjoitetaan, mitä jo osaat ja missä ehkä tarvitset tukea.

Oppilaitoksessa on teoriatunteja, opintokäyntejä ja käytännön harjoituksia. Käytännön harjoituksissa suunnittelet ja toteutat erilaisia ohjaustilanteita sekä harjoittelet hoitotaitoja.

Lisätietoja

Anne Leppinen, p 040 830 0496, anne.leppinen(at)sedu.fi
Kyllikki Anttila, p 040 830 4106, kyllikki.anttila(at)sedu.fi)
Sedu Hakijapalvelut, p 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: