Takaisin

Kuljetusalan ammattipätevyys- ja täydennyskoulutus, Rengonharju

Logistiikka

13.03.2023
Rengonharju, Lentokentäntie 7
Hakuaika:

30.11.2022 - 27.02.2023

Työvoimakoulutus
Lähiopiskelu

Kenelle?

Onko sinulla kuorma-auton, yhdistelmäajoneuvon tai linja-auton ajokortti, mutta ei voimassa olevaa ammattipätevyyttä? Nyt voit saada ammattipätevyyden voimaan osana kuljetusalan täydennyskoulutusta. Koulutus on tarkoitettu työttömille tai työttömyysuhanalaisille yli 20-vuotiaille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaille.Tähän koulutukseen voivat hakea:

1. C-ajokortilliset, joilla C-kortti on hankittu ennen 10.09.2009 (tai henkilöliikenteessä ennen 10.9.2008)

2. tämän jälkeen C-ajokortin suorittaneet, jotka ovat jossain vaiheessa suorittaneet perustason ammattipätevyyden 140/280 tuntia, mutta pätevyys on vanhentunut tai vanhenemassa.Valinnoissa otetaan huomioon ajokorttiasetuksen mukaiset terveysvaatimukset.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

HAKEMINEN:

Hae koulutukseen 27.2.2023 mennessä. Jätä hakemus hakupainikkeesta "Hae tähän koulutukseen".

Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi henkilökohtaisesti ennen hakuajan päättymistä.Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, koska sen perusteella osa hakijoista kutsutaan hakuajan jälkeen haastatteluun.

Valinnan esteitä saattavat olla esimerkiksi erilaiset vakavammat rikkeet liikenteessä.Haastatteluun kutsuttaville lähtetään tekstiviesti. Haastattelut järjestetään 6 - 7.3.2023. Varaudu siis jo hakemustasi jättäessäsi, että kyseisenä ajankohtana on mahdollinen haastattelusi. Et voi tulla valituksi koulutukseen ellet saavu haastatteluun.Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.Seuraa valintatietojasi http://www.tyomarkkinatori.fi - TE-palveluiden Oma asiointi - Henkilöasiakas-palvelussa.KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUTEEN KUTSUTUT HANKKIVAT OTTEEN AJOKORTTIREKISTERISTÄ!

Ote ei saa olla kolmea kuukautta vanhempi. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sähköisestä asiointipalvelusta voi tulostaa itse pdf-muotoisen ajokorttiotteen maksutta.

https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/kuljettajatiedot-ja-ajokorttiote

Lataa ja tulosta ajokorttiote, ota se mukaasi työvoimakoulutuksen haastatteluvalintaan. Koulutukseen ei voi valita henkilöä, joka ei esitä ajokorttiotetta.

Hae tähän koulutukseen

Koulutus sisältää 24 lähipäivää; mm. kuljettajan ammattipätevyyden jatkokoulutuspäivät (5 kpl), kuljetusalan ammatillisia valmiuksia täydentäviä opintoja sekä ajoharjoittelua ja ajoneuvon käsittelyopetusta.

Lisäksi koulutukseen sisältyy työssäoppimista 16 päivää.

Sisältö tarkentuu henkilökohtaistamissuunnitelman mukaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin hyväksymistä koulutuksista mm. ADR-perusajolupa (P/YP), työturvallisuuskortti, ennakoivan ajon koulutus, ensiapukoulutus, ajo- ja lepoaika-asetus, piirturit.

Koulutusaika on 13.3.-10.5.2023

Hakuaika päättyy 27.2.2023

Haastattelu järjestetään 6.-7.3.2023

Viranomaisten edellyttämiin lupiin ja kortteihin liittyvät viranomaismaksut opiskelija maksaa itse.

Ammattipätevyyspäivän rekisteröimismaksu on 18,50 € / merkintä ja ammattipätevyyden jatkopäiviä tulee olla viisi kappaletta. ADR -ajoluvan lunastusmaksu on 50 €. Korttien hinta on n. 15 €/kpl. (Hintamuutokset mahdollisia).

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä lisätietoja antavat Sedussa Juha Säippä p. 040 680 7114, juha.saippa@sedu.fi ja Olli Vienola 044 729 2218, olli.vienola@sedu.fiKoulutuksen aikaiset taloudelliset etuudet:

Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, korotettua etuuden osaa ja kulukorvausta.LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:

* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI

* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta:

https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta

* Ruotsinkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/sv/info/landsomfattande-radgivningstjanster/radgivningstjanster-for-personkunder/utbildningsradgivning

* Englanninkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/en/info/national-guidance-services/guidance-services-for-personal-customers/education-and-training-guidanceKoulutusneuvontaa saa myös Facebookissa: www.facebook.com/koulutusneuvontaEtelä-Pohjanmaan TE-palvelut myös:

* Facebookissa: www.facebook.com/etelapohjanmaan.tepalvelut

* Twitterissä: @TEpalvelutEPO

* Instagramissa: @tepalvelutepo

Jaa sivu: