Takaisin

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-ala

Seinäjoki, Suupohjantie 45
Jatkuva haku
Tutkinnon osa(t)
Oppisopimuskoulutus
180 osp

Kenelle?

Oppisopimuskoulutuksen edellytys on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia.
Työpaikkasi voi olla kokkina ammattikeittiössä esim. päiväkotien, koulujen ja palvelukeskusten keittiössä. Voit työskennellä myös kahvilassa, katu- ja pikaruokapaikassa sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä.
Tarjoilijana voit työskennellä ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä, kahviloissa, pikaruokaravintoloissa ja liikenneasemilla.

Oppisopimusta solmittaessa varmistamme, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita tutkinnon perusteet edellyttävät ja että saat työpaikalla asianmukaista ohjausta.

Voit olla ns. vanha työntekijä tai sinut voidaan rekrytoida uutena työntekijänä. Käytä tarvittaessa hyväksesi TE-toimiston palveluja. Jos olet työtön ja saamassa oppisopimustyöpaikan, varmista, onko työnantajalla mahdollisuus saada palkkaukseesi tukea TE-toimistosta.

Opiskelet omalla oppisopimustyöpaikallasi, verkossa itsenäisesti ja tietopuolisessa lähiopetuksessa. Näytöt annetaan työpaikalla, joista osa saattaa tapahtua muualla kuin omalla oppisopimustyöpaikallasi.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa selvitetään myös aikaisempi osaamisesi ja taitosi sekä mahdolliset tuen tarpeesi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun Oppisopimuspalveluihin oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Keskustele työnantajasi kanssa hyvissä ajoin, sillä prosessi kestää useita viikkoja. Oppisopimuksen on oltava voimassa ennen ensimmäistä lähiopetuspäivää.

Tiedustele mahdollista oppisopimuspaikkaa:
Atrian henkilöstöravintolat, ravintolatoimintojen esimies Susanna Niemelä, puh. 0400 744 672, s-posti: etunimi.sukunimi@atria.com
Subcom Oy, Seinäjoen, Vaasan ja Härmän Subway -ravintolat, aluepäällikkö Sami Kaukola, puh. 050 535 6031, s-posti: etunimi.sukunimi@subway.fi
Naughty BRGR Seinäjoki Oy, ravintolapäällikkö Mona-Carita Leppiniemi, puh. 044 300 8080, s-posti: etunimi.sukunimi@naughtybrgr.com
Härmän Kuntoutus Oy/ Härmän Kylpylä, ravintolatoimen kehitysjohtaja Timo Mäkinen, puh. 050 471 5113, s-posti: etunimi.sukunimi@harmankuntoutus.fi

Hae tähän koulutukseen

Opintojen aikana saavutat ammatillisen perusosaamisen:
Kokki:
• ravintola- ja catering-alalla opinnoissa opit suunnittelemaan, valmistamaan ja laittamaan esille houkuttelevaa ja terveellistä ruokaa, erityisruokavaliot huomioiden
• opit perustaidot hygieniasta sekä omavalvonnasta (hygieniapassi)
• opit keittiön kustannuksista, yrittäjyydestä ja yrittäjämäisestä toiminnasta
• asiakaspalvelutaidot ovat myös keskeisiä opiskelusisältöjä

Tarjoilija:
• tarjoilijana esittelet, suosittelet, myyt ja tarjoilet ruokia ja juomia
• osaat yhdistää erilaisia ruokia ja juomia keskenään
• osaat suositella ruokajuomia erityyppisille ruoille ja eri tilanteisiin
• osaat hankkia lisämyyntiä
• osaat palvella asiakkaita yksilöllisesti
• suoritat hygienia- ja anniskelupassin

Valinnaiset tutkinnon osat laajentavat osaamistasi mielekkäästi. Lisäksi tutkintoon kuuluvat kaikille perustutkinnoille yhteiset tutkinnon osat (viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen, matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen ja yhteiskunta- ja työelämäosaaminen).
Tutkinto on valmis, kun olet suorittanut kaikki ammatilliset tutkinnon osat sekä yhteiset tutkinnon osat hyväksytysti.
Kts. tutkinnon osat ePerusteet https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/4221360/tiedot

Tutkintoon kuuluu yksi osaamisala, joka määräytyy työpaikkasi perusteella. Tarjoamme osaamisaloiksi: asiakaspalvelun osaamisala (tarjoilija) tai ruokapalvelun osaamisala (kokki)

Tarvittaessa oppisopimus voidaan solmia tutkinnon osa kerrallaan.

Lähiopetus tapahtuu Suupohjantie 45 toimipisteessä.

Koulutus on osallistujalle maksuton.

Lisätietoja

Tarkentavat kysymykset oppisopimuksesta Eija Aro p. 040 868 0875) sekä tutkinnosta ja opintojen henkilökohtaistamisesta kokki: Teija Pollari (p. 040 868 0761), tarjoilija: Teija Ojala (p. 040 868 0737)
Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi

Jaa sivu: