Takaisin

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto tarjoilija

Ravintola- ja catering-ala

Seinäjoki, Suupohjantie 45
Jatkuva haku
Tutkinto
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto on tarkoitettu sinulle, joka olet suorittanut peruskoulun, lukion oppimäärän tai jonkin ammatillisen tutkinnon. Olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta tai haluat vaihtaa alaa. Opinnot ovat päiväopintoja.

Ravintola- ja catering-alan perustutkintoa, asiakaspalvelun osaamisalaa voit opiskella Seinäjoella ja valmistua tarjoilijaksi. Hakeudut ravintola- ja catering-alan perustutkintoon ja ensimmäisen opiskeluvuoden aikana valitset osaamisalan tarjoilija tai kokki.

Mitä saat

Opit esittelemään, suosittelemaan, myymään ja tarjoilemaan ruokia ja juomia sekä kunnostamaan asiakastiloja. Opit laittamaan esille myytäviä tuotteita. Opit yhdistämään erilaisia ruokia ja juomia keskenään ja suosittelemaan ruokajuomia erityyppisille ruoille ja eri tilanteisiin. Tarjoilijana palvelet asiakkaita yksilöllisesti ja osaat hankkia lisämyyntiä. Tarjoilijan työpaikkoja ovat mm. ravintolat, henkilöstöravintolat, pubit, yökerhot, juhlapalvelu- ja matkailuyritykset, kahvilat, pikaruokaravintolat ja liikenneasemat sekä suurtalouden toimipaikoissa.

Opiskelu painottuu käytännön tekemiseen, asiakaspalveluun ja tarjoiluun erilaisille asiakasryhmille. Opiskeluun sisältyy yrityksiin tutustumista ja oppimista työpaikoilla erilaisissa ravintola- ja catering-alan työympäristöissä. 

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakijaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja kutsutaan tarvittaessa haastatteluun.
Opiskelijavalinta tehdään viimeistään kesäkuun puolessa välissä.

Hae tähän koulutukseen

Opinnot sisältävät muun muassa hygienia-, ravitsemus-, erityisruokavalio-, kustannus- ja palveluosaamisen koulutuksen. Opit eri ruokalajeja, gastronomiaa, tietoa viineistä, väkevistä alkoholeista, likööreistä, alkoholittomista juomista, juomasekoituksista sekä anniskeluosaamista. Opintojen aikana hankit hygienia- ja anniskeluosaamistodistuksen.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Opintoihin sisältyy työpaikalla oppimista. Opinnot kestävät 1,5-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Asiakaspalvelun osaamisalan pakolliset tutkinnon osat:

-asiakaspalvelu ja myynti

-annosruokien ja juomien tarjoilu

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet ja valinnaisten tutkinnon osien tarkemmat sisällöt: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/7854763/rakenne

Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää sedu.fi/kaksoistutkinto (https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web)

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Katso lisää https://www.sedu.fi/fi/Opiskelijalle/Vaylaopinnot---silta -ammattikorkeakouluun  

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Katso lisää sedu.fi/kansainvälisyys

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Voit hakeutua jatkamaan opintojasi korkeakouluihin ja yliopistoihin mille alalle tahansa.

Ammatillista osaamista voit syventää alan ammatti- ja erikoisammattitutkinnolla vaikkapa työn ohessa opiskellen. Katso lisää sedu.fi/ammattitutkinnot

Voit suorittaa tutkinnon ja koulutuksen myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa teet tutkinnon tai sen osan edellyttämiä työtehtäviä vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631. 

Kysy mahdollista oppisopimuspaikkaa Atrian henkilöstöravintoloista. Lisätietoja antaa ravintolatoimintojen esimies Susanna Niemelä. Puh. 0400 744 672, etunimi.sukunimi@atria.com

Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit, joiden omarahoitteiseen hankintaan tulee varautua. Maksuton lounas.

Aikuisopiskelija: tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €. Lue lisää: https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Lisätietoja

Sedu Seinäjoki Suupohjantie opinto-ohjaajat:
Hanna Autio, puh. 040 680 7211, hanna.autio(at)sedu.fi
Raija Haapoja, puh. 040 680 7072, raija.haapoja(at)sedu.fi

Sedu Hakijapalvelut puh. 040 830 2275 tai 0800 122 122
hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: