Takaisin

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto lähihoitaja

Sosiaali- ja terveysala

06.03.2023
Kauhajoki
Hakuaika:

20.12.2022 - 12.02.2023

Tutkinto
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu juuri Sinulle, jos olet kiinnostunut ihmisläheisestä, merkityksellisestä ja hyvät työllistymisnäkymät omaavasta ammatista.

Mitä saat

Tutkinto antaa sinulle sekä työelämän edellyttämän laaja-alaisen sosiaali- ja terveydenhuollon perusosaamisen, että erikoistuneen osaamisen ikääntyneen hoidon ja kuntoutumisen alueelle.

Ikääntyneen hoito ja kuntoutuminen -osaamisalan suorittaneena työllisyystilanteesi on erinomainen. Voit hakeutua töihin mm. kotihoitoon, asumispalveluyksikköön, tehostettuun asumispalveluyksikköön, muistiyksikköön, palvelutaloon tai –keskukseen. Työnantajasi voi olla myös yksityinen lääkäriasema, järjestö tai yhdistys.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen viimeistään 12.2.2023.
Soveltuvuustesti järjestetään tiistaina 14.2.2023 Kauhajoella. Kirjaa päivä jo etukäteen kalenteriisi.

Lähihoitajan työ edellyttää huolellisuutta, yhteistyökykyä ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Valintaperusteita ovat myös motivaatio, koulutuksen tarve ja opiskeluedellytykset.
Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten kielitaitosi tulee olla riittävä niin puheen kuin kirjoittamisen osalta (B1.1. -taso tai YKI 3). Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut ohjataan kielitestiin.

Opiskelu alkaa maanantaina 6.3.2023, ja se kestää keskimäärin kaksi vuotta.

Hae tähän koulutukseen

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalan opinnot sisältävät yhteensä neljä pakollista tutkinnon osaa:
- Kasvun ja osallisuuden edistäminen
- Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen
- Kotihoidossa toimiminen
- Sairaanhoitotyössä toimiminen

Lisäksi opintoihin kuuluu valinnaisia opintoja 15 osaamispisteen ja yhteisiä tutkinnon osia 35 osaamispisteen verran.

Tutkinto on valmis, kun olet suorittanut sekä kaikki opinnot hyväksytysti. Koulutus kestää keskimäärin kaksi vuotta. Tutustu tutkintoon tarkemmin:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3689879/reformi/tiedot

Ennen kuin lähetät hakemusta, tutustu lakiin, jossa kerrotaan, millainen terveydentilasi tulee olla (OPH 5-2018). https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle

Sinun tulee arvioida omaa terveyttäsi ja toimintakykyäsi rehellisesti. Sinun tulee voida toimia työpaikalla niin kuin työpaikka edellyttää. Oppilaitoksella on oikeus kysyä sinulta terveystietoja hakeutumisen aikana.

Opiskelet oppilaitoksessa, työpaikalla ja itsenäisesti.
Heti opiskelun alussa laadit yhdessä opettajan kanssa Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi eli HOKS. Siihen kirjoitetaan, mitä jo osaat ja missä ehkä tarvitset tukea.

Oppilaitoksessa on teoriatunteja, opintokäyntejä ja käytännön harjoituksia. Käytännön harjoituksissa suunnittelet ja toteutat erilaisia ohjaustilanteita sekä harjoittelet hoitotaitoja. Työharjoittelua on monessa eri työpaikassa.

Lisätietoja

Anne Leppinen, p 040 830 0496, anne.leppinen(at)sedu.fi
Kyllikki Anttila, p 040 830 4106, kyllikki.anttila(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut, p 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: