Takaisin

Vanhustyön erikoisammattitutkinto Muistihoitaja (EAT)

Sosiaali- ja terveysala

Seinäjoki, Suupohjantie 45
Jatkuva haku
Tutkinto
Verkko-opiskelu
180 osp

Kenelle?

Vanhustyön erikoisammattitutkinto, Muistihoitaja (EAT) on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet muistioireisten tai muistisairaiden ihmisten parissa. Haluat syventää ammattitaitoasi ja kehittää työpaikan käytänteitä muistioireisten tai muistisairaiden ihmisten elämän tukemisessa.

Mitä saat

Opit ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia menetelmiä ja toimintamalleja muistityön tueksi. Osaat viedä niitä osaksi organisaatiosi arkea ja soveltaa oppimaasi käytäntöön. Löydät oman tiesi kehittäjänä.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Täytä hakulomake huolellisesti. Hakulomakkeen saavuttua otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Koulutus edellyttää vähintään sosiaali- ja terveydenhuollon ammattinimikettä sekä alan työpaikkaa.

Laadimme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jonka yhteydessä tarkistamme, että työpaikallasi on riittävästi ammattitaitovaatimusten mukaisia työtehtäviä.

Tutkintoon liittyy terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä tästä linkistä: https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/sora_maarays-muutoksineen-2020.pdf

Hakijan tulee arvioida omaa ajankohtaista terveydentilaansa ja toimintakykyään.

Hae tähän koulutukseen

Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Tutkintonimikkeen Muistihoitaja (EAT) saat suoritettuasi koko tutkinnon 180 osp. Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet: Vanhustyön erikoisammattitutkinto - ePerusteet (opintopolku.fi) linkki https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/erikoisammattitutkinto/6900773/rakenne

Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat (120 osp)
• Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen 60 osp
• Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista voit valita yhteensä 60 osp
• Gerontologinen hoitotyö 60 osp
• Ikääntyneen ihmisen elämänhallinnassa ja riippuvuuksista irrottautumisessa tukeminen 30 osp
• Ikääntyneen ihmisen asioiden hoitamisessa tukeminen 30 osp
• Ikävalmentajana toimiminen 60 osp
• Palliatiivinen hoitotyö 60 osp
• Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen 60 osp
• Vanhustyön työhyvinvoinnin koordinointi 30 osp
• Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen 30 osp

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina Moodle-oppimisympäristössä, ja se sisältää verkossa tapahtuvan oppimisen lisäksi itsenäistä työskentelyä. Koulutukseen liittyvät tehtävät kohdentuvat työelämään. Verkko-opetuspäiviä on 1–2/kk, joihin voit osallistua teams-yhteydellä kyseisenä päivänä tai kuunnella tallenteet jälkikäteen. Tätä varten tarvitset tietokoneen, toimivan nettiyhteyden sekä kuulokemikrofonin.

Osaaminen osoitetaan työpaikalla suoritettavilla näytöillä aidoissa työtehtävissä.

Opettajat ovat vanhustyön eri alojen käytännön asiantuntijoita ja he tarjoavat ajanmukaisen ja tutkitun tiedon hyödynnettäväksi. Pääset myös opiskelemaan ja verkostoitumaan ympäri Suomea olevien ammattilaisten kanssa.

Tutkintoon liittyy terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä tästä linkistä: sora_maarays-muutoksineen-2020.pdf (oph.fi)

Hakijan tulee arvioida omaa ajankohtaista terveydentilaansa ja toimintakykyään.

Verkko-opinnoista saatuja opiskelijoiden palautteita vuodelta 2022:

”Katsoin tallenteen ja hyvin oli kyllä käyty asioita läpi. Selkeää ohjeistusta! Moniin asioihin luvattiin palata vielä kertaukseksi myöhemmässä vaiheessa.”

”Kaikki koulutuksessa on ollut mielenkiintoista ja oppinut itse todella paljon ja oma halu/kiinnostus herännyt vielä enemmin miten tuet muistisairaan kokonaisvaltaista hyvinvointia jokaisella osa-alueella.”

”Sain niin paljon uusia työkaluja työhöni että työmotivaatio nousi itselläni, toivottavasti saan työyhteisön innostumaan yhtä paljon.”

”Syventävä tietous muistisairauden käyttäytymisen muutoksista, vuorovaikutuksesta, mittaristoista, virikkeellisyydestä yms. Sellaista tietoa, mikä hyödyttää kohdatessa ja hoidettaessa muistisairasta ja huomioi myös läheisen. Hyvää oli myös joustavuus ja inhimillisyys, ettei tule turhia paineita, kun työn ja muun elämän ohella yrittää opiskella.”

Voit suorittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on osallistujalle maksuton. Muille osallistujille koko tutkinnon osallistumismaksu on 480€. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.

Keskustele työnantajasi kanssa oppisopimuksesta, lisätietoa löydät tästä linkistä: Oppisopimus - Sedu linkki https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/opiskelu-oppisopimuksella/

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414€:
Työllisyysrahasto - Ammattitutkintostipendi (tyollisyysrahasto.fi) linkki https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/ tai pysyvä linkki https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/hyva-tietaa-opiskelusta/opintojen-rahoitus/

Lisätietoja

Tiina Kivinummi, p. 040 868 0179
Maarit Hakala, p. 040 830 2286
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut, p. 040 830 2275
hakijapalvelut@sedu.fi

Jaa sivu: