Kansainvälisyys

Tarinaasi kansainvälinen käänne?

Kansainvälisyys antaa lisää mahdollisuuksia opiskeluun. Voit laajentaa osaamistasi lähtemällä vaihtoon ulkomaille tai kansainvälistymällä kotimaassa. Kansainvälinen toiminta näkyy Sedun arjessa myös kansainvälisinä opiskelijoina ja opettajina.

Lisätietoja saat oman kampuksesi kansainvälisyysvastaavalta ja Sedun kansainvälisyyspalveluista.

Kansainvälisyys on Sedussa arkipäivää. Vuosittain noin 100 Sedun opiskelijaa suorittaa työelämässä oppimisen jakson ulkomailla. Vaihtojakson pituus vaihtelee viikoista kuukausiin ja ne toteutuvat pääosin Euroopassa. Sedun opiskelijana voit saada Erasmus+ -apurahan kansainvälisen jakson toteuttamiseen.

Sedun opiskelijat valmennetaan ennen vaihtojaksoa. Kansainvälisyysvastaava, ammatillinen opettaja sekä vastaanottavan organisaation yhteyshenkilö tukevat opiskelijaa vaihtojakson suunnittelussa ja toteuttamisessa. Sedun vakuutus on voimassa myös ulkomailla.

Kansainvälisyyteen ja eri kulttuureihin liittyvää osaamista voi vahvistaa myös suorittamalla Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen -tutkinnon osan joko Suomessa tai ulkomailla. Ulkomailla hankittu osaaminen tunnustetaan osaksi ammatillista tutkintoa.

Kysy lisätietoa oman kampuksesi kansainvälisyysvastaavalta tai kansainvälisyyspalveluista. Sedun opiskelijat löytävät lisätietoa opiskelijaintrasta.

Ota yhteyttä

Riippi, Juha

Kansainvälisten asioiden suunnittelija | Kansainvälisyyspalvelut

Sedu Seinäjoki, Ammattikoulunkatu

Paakkanen, Timo

Kansainvälisten asioiden suunnittelija | Kansainvälisyyspalvelut, Turvallisuusala

Sedu Seinäjoki, Ammattikoulunkatu