Opiskelija, anna palautetta

Antamalla palautetta vaikutat.

Kehitämme toimintaamme ja opintojen laatua Sedussa keräämällä jatkuvaa palautetta koulutuksien aikana ja päättyessä. Opiskelijat antavat palautteen anonyymisti.

Kaikki palautteet käsitellään Sedussa säännöllisesti mm. pedagogisessa johtoryhmässä ja koulutustiimeissä. Tarkemmat ohjeet palautteen antoon saat koulutuksesta vastaavalta opettajalta. Eri palautemuodot on kuvattu alla.

Valtakunnallinen Opiskelijapalaute kerätään koulutussopimuksella tai oppisopimuksella ammatillista perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa tai niiden osan tai osia suorittavilta opiskelijoilta opintojen alkuvaiheessa (aloituskysely) ja päättövaiheessa (päättökysely).

Opiskelijapalaute koskee myös koko tutkintoon tai sen osan/osien suorittamiseen johtavaa työvoimakoulutusta.

Opiskelijapalautteen vastauslinkki lähetetään automaattisesti Opetushallituksesta opiskelijan sähköpostiosoitteeseen

  • henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) ensimmäisen hyväksymispäivämäärän jälkeen (aloituskysely) ja
  • henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan kirjatun viimeisen osaamisen osoittamisen (näyttö) päivämäärän jälkeen (päättökysely).

Päättökyselyssä vastauslinkki lähetetään lisäksi tekstiviestillä.

Opal-palaute kerätään ei-tutkintoon johtavasta työvoimakoulutuksesta.

Opal-palautteen antamiseksi tarvitset käyttäjätunnuksen, jonka saat opettajalta. Palaute tallentuu työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämään Opal-järjestelmään.

Opiskelija aloittaa OPAL-aloitussivun linkistä Opiskelija / Yritys.

Opal-järjestelmän ohje opiskelijalle löytyy tästä linkistä.

Sedun TUVA-kyselyllä kerätään opiskelijapalautetta Sedun tutkintokoulutukseen valmentavasta koulutuksesta (TUVA). Lisätietoja palautteen antamiseksi saat tarvittaessa opettajalta.

Anna palaute tästä.

Kyselyllä kerätään palautetta suoraan näyttöön tulevilta henkilöiltä, jotka ovat hankkineet osaamisen muualla kuin Sedun koulutuksissa.Lisätietoja palautteen antamiseksi saat tarvittaessa opettajalta.

Anna palaute tästä.

Kyselyllä kerätään palautetta Sedun lyhytkoulutuksista eli tutkinnon osaa pienemmistä koulutuksista, ammattitaitoa täydentävästä ja syventävästä koulutuksesta sekä työyhteisöille räätälöidystä täydennyskoulutuksesta.
Lisätietoja palautteen antamiseksi saat tarvittaessa opettajalta.

Anna palaute tästä
.

Kyselyllä kerätään palautetta Sedun verkko-opintoina suoritettavista tutkinnon osista ja tutkinnon osaa pienemmistä kokonaisuuksista. Samaa kyselypohjaa hyödynnetään myös lähiopetuksena suoritettavissa opinnoissa.

Päivitetty viimeksi 17.4.2023.