Opiskelijan osallisuus

Opiskelijan osallisuus. Sedun opiskelijoilla on asenne ja osaaminen kohdallaan. Osallistumalla olet mukana rakentamassa omannäköistä opiskeluarkea.

Sedun opiskelijakunta FOKUS toimii Sedun opiskelijoiden me-hengen vahvistajana ja tuo yhteen Sedun opiskelijoita – niin nuoria kuin aikuisia, maakunnan laidasta laitaan. Fokus koostuu Sedun eri toimipisteiden edustajista. Opiskelijakuntatoiminnan tavoitteena on saada opiskelijoiden ääni kuuluviin ja parantaa heidän vaikutusmahdollisuuksiaan omiin opintoihinsa. Fokuslaiset ovat myös mukana järjestämässä tapahtumia Sedun opiskelijoille.

Sedun opiskelijafoorumeissa käsitellään kaikkia opiskelun arkeen liittyviä asioita, kuten tilat ja viihtyvyys, tapahtumat ja tempaukset, kilpailut, savuttomuus, arviointiasiat, työturvallisuus ja opiskelijakunnan asiat. Toiminnan tavoitteena on opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien parantaminen sekä viestinnän tehostaminen.

Opiskelijoilla on mahdollisuus antaa palautetta ja kehittämisideoita opiskelijapalautteiden ja sähköisen aloitelaatikon kautta.

Tutorina saat esitellä omaa alaasi ja oppilaitosta vieraileville ryhmille, opastaa muita opiskelijoita ja hyödyntää vertaisopiskelijana olemista arkipäivän tilanteissa. Sedu tutorit ovat tärkeä osa Sedun viestintää ja markkinointia. Tutorit koulutetaan tehtäviinsä omalla kampuksella. Toimimalla aktiivisesti tutorina, sinulla on mahdollisuus kerätä osaamispisteitä YTO-valinnaisiin.

Saku ry järjestää opiskelijoille mm.

  • valtakunnalliset mestaruuskilpailut joukkue- ja yksilölajeissa
  • SAKUstars-kulttuurikilpailut, joissa ammattiin opiskelevat ympäri Suomen näyttävät osaamisensa mm. musiikissa, tanssissa, kuvataiteissa, valokuvauksessa jne.

Huom! Sedu järjestää SAKUstars 2023 -tapahtuman Kurikan kampuksella keväällä 2023.