Palvelut ja etuudet

Palvelut ja etuudet. Sedun opiskelijana olet oikeutettu erilaisiin palveluihin ja etuuksiin opiskelun aikana.

Opintososiaaliset etuudet

Opintotukea voit saada, kun opiskelet päätoimisesti.

Oppisopimus on työsuhteessa tapahtuvaa opiskelua, josta työnantaja maksaa palkkaa. Mikäli olet aikuisopiskelija ja opiskelet päätoimisesti, kannattaa kysyä opintososiaalisista eduista tarkemmin esimerkiksi KELA:sta, ammattiliitosta tai työvoimatoimistosta.

Opintososiaaliset edut riippuvat mm. siitä, oletko töissä vai työtön sekä opiskelun päätoimisuudesta. Lue lisää opintojen rahoitusmahdollisuuksista.

Opiskelijakortti

Opiskelijana sinulla on mahdollisuus liittyä opiskelijajärjestöön ja saat opiskelijakortin. Kortilla saat lukuisia etuja erilaisista tuotteista ja palveluista, yleisimpinä Matkahuollon ja VR:n tarjoama 50 %:n alennus matkoista. Lisätietoa löydät opiskelijajärjestöjen nettisivuilta: www.osku.info ja sakkiry.fi

Opiskelijakorttia ensimmäistä kertaa anoessasi tarvitset passikuvan ja opintotoimistosta saatavan todistuksen opiskelustasi. Seuraavina vuosina päivität kortin erikseen hankittavalla lukuvuositarralla. Lisätietoa korttien hankinnasta löydät kortin myöntävän tahon nettisivuilta.

Voit myös hankkia pelkästään VR:n ja Matkahuollon yhteisen opiskelijakortin, jolla saat 50 % alennuksen juna- ja bussimatkoista. 

Jos opiskelet tutkintokoulutukseen valmentavassa TUVA-koulutuksessa, voit saada Sedun opiskelijakortin. Kysy lisää oman toimipisteesi opintotoimistosta.

Sedun mobiiliopiskelijakortilla saat paikallisia etuja sekä tuhannet opiskelijaedut halki Suomen. Huomioithan, että sinulla tulee olla sedu.fi-sähköpostiosoite käytössäsi opiskelijakorttia varten. Tarkemmat ohjeet digitaalisen opiskelijakortin käyttöön ottamiseen löydät opiskelijaintrasta.

Opiskelijaruokailu

Sedun jokaisella kampuksella on opiskelijaravintola, josta Sedun perustutkintoa suorittavat opiskelijat saavat yhden maksuttoman aterian opiskelupäivinä. Ammattitutkintoa ja erikoisammattitutkintoa opiskelevat maksavat ruokailunsa itse.

Mikäli opiskelet ammatillista perustutkintoa luonnonvara-alalla, olet oikeutettu kolmeen maksuttomaan ateriaan päivässä.

Opiskelukustannukset

Ammatilliseen perustutkintoon tähtäävä opetus Sedussa on lähtökohtaisesti maksutonta.

Oppivelvollisuusikäiset opiskelijat saavat maksutta oppikirjat, oppimateriaalit sekä henkilökohtaiset työvaatteet ja -välineet. Lue lisää Maksuton toisen asteen opiskelu Sedussa -sivulta.

Ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutuksissa sekä ammatillisissa lisä- ja täydennyskoulutuksissa kustannukset vaihtelevat. Kysy lisää koulutuksen vastuuhenkilöltä tai asiakaspalvelusihteeriltä.

Opintotoimistot opiskelijan apuna

Opintotoimistoissa työskentelevät asiakaspalvelusihteerit neuvovat kaikissa opiskeluun liittyvissä asioissa. Asiakaspalvelusihteerien yhteystiedot löydät Sedu.fi-sivuston yhteystiedot –osiosta.

Käyttäjätunnus ja salasana

Jokainen opiskelija saa henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen ja salasanan, jolla voit kirjautua sisään Sedun digitaalisiin oppimisympäristöihin. Mikäli käyttäjätunnuksesi ei toimi, ota yhteyttä Jelppariin: p. 020 124 5064, jelppari(a)epedu.fi.

Lisätietoa löydät myös Jelpparin www-sivuilta.