Vierailumahdollisuudet

Sedu ja ammattiin opiskelu tutuksi. Tule tutustumaan.

Kun olet kiinnostunut ammatillisesta koulutuksesta, otathan yhteyttä Hakijapalveluihin ja/tai opoihin. Erityisesti haluamme auttaa nuoria ja uutta uraa hakevia aikuisia ja järjestää mahdollisuuksia tutustua ammatilliseen koulutustarjontaan, toimipisteisiin ja oppimisympäristöihin.

Kun vierailet Sedussa, saat myös tietoa työmarkkinoista ja -mahdollisuuksista, opintojen rahoitusmahdollisuuksista sekä jatko-opintoväylistä ammatillisen koulutuksen jälkeen.

Vierailumahdollisuudet Seduun.

Sedulla on yläkoulujen kanssa vakiintuneita yhteistyömuotoja: sähköpostilla tavoitamme kaikki alueen perusopetuksen opot. Perusopetuksen uusi opo, kun haluat päästä postituslistalle, ilmoita yhteystietosi hakijapalvelut(a)sedu.fi

Avoimet ovet
Alkusyksystä joissakin Sedun toimipisteissä on Avoimet ovet -tapahtuma, jolloin kaikki kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan ammatilliseen koulutukseen. Tapahtumassa mm. opiskelijoiden työnäytöksiä.

Messutapahtumat
Sedu esittelee koulutustarjontaansa erilaisissa tapahtumissa ja messuilla. Opinlakeus-messuilla olemme joka vuosi!

Kotiväenillat, vanhempainillat yläkouluissa
Sedun opinto-ohjaajat vierailevat pyydettäessä vanhempainilloissa esittelemässä ammatillista koulutusta ja Sedun koulutustarjontaa.

Perusopetuksen vierailupäivät

Sedu tarjoaa maakunnan yläkouluille mahdollisuuden tulla ryhminä tutustumaan Sedun koulutusaloihin ja oppimisympäristöihin. Päivän aikana oppilaat saavat infoa ammatillisesta koulutuksesta ja Sedun koulutustarjonnasta ja pääsevät tuutoreiden johdolla tutustumaan taloon.

ATT = Ammatti Tekemällä Tutuksi 8-luokkalaisille

Sedun eri toimipisteissä järjestetään tutustumispäiviä, joiden aikana yläkoulujen oppilaat saavat tutustua heitä kiinnostaviin ammattialoihin. Yläkoulussa koordinoidaan se, kuka pääsee millekin alalle tutustumaan.

ATT-päivän aikana opiskelija tutustuu aidossa oppimisympäristössä yhteen alaan tuutorin ja opettajan ohjaamana. Oppilas saa suojavaatetuksen Sedusta mutta hänen tulee pukeutua vuodenaikaan, säähän ja alaan sopivasti, esim. metsäalalla työskennellään osa päivästä ulkona. Kysy lisätietoja omalta opolta.

Lounas maksaa

Täsmäpäivinä ja ATT-päivinä yläkoululaiset voivat ruokailla Sedussa. Kohonneiden raaka-aine- ja kuljetuskustannusten vuoksi Sedun ravitsemispalvelut laskuttaa lähettävää koulua 5,00€/Sedussa ruokaileva yläkoululainen.

Täsmäpäivä 9-luokkalaisille

Täsmäpäivä on suunnattu niille perusopetuksen 9-luokkalaisille, jotka ovat valitsemassa jonkin Sedun koulutusalan ensisijaiseksi opiskelupaikakseen. Täsmäpäivät ovat joulu-helmikuulla.

Oppilas tutustuu alaan aidossa oppimisympäristössä tuutorin ja opettajan ohjaamana Sedun opiskelijoiden kanssa samassa ryhmässä.

Lounas maksaa

Täsmäpäivinä ja ATT-päivinä yläkoululaiset voivat ruokailla Sedussa. Kohonneiden raaka-aine- ja kuljetuskustannusten vuoksi Sedun ravitsemispalvelut laskuttaa lähettävää koulua 5,00€/Sedussa ruokaileva yläkoululainen.

Hietarinta, Anu

Koulutuspäällikkö | Hakijapalvelut, Opiskelijapalvelut, TUVA – tutkintokoulutukseen valmentava koulutus

Sedu Seinäjoki, Ammattikoulunkatu

Koitto, Anna-Kaisa

Viestintä- ja markkinointipäällikkö | Viestintä- ja markkinointipalvelut

Sedu Seinäjoki, Ammattikoulunkatu