Oppisopimuksella uusia työntekijöitä E-P:n hyvinvointialueelle

Oppisopimusyhteistyö Sedun kanssa on toiminut hyvin

Kauhavalainen Emilia Pitkäjärvi aloitti lähihoitajan opinnot päiväopiskeluna ja opiskeli vuoden verran Sedu Lapualla. Opinnot hän suorittaa loppuun oppisopimuksella.

Kauhavalainen Emilia Pitkäjärvi aloitti lähihoitajan opinnot päiväopiskeluna ja opiskeli vuoden verran Sedu Lapualla. Opinnot hän suorittaa loppuun oppisopimuksella.

-Aloitin Hoitokoti Iltakellossa kesätöissä ensimmäisen lukukauden jälkeen. Syksyllä pääsin mukaan oppisopimusryhmään. Tykkään tehdä töitä ja työelämässä oppiminen sopii minulle hyvin. Oppisopimusopiskelussa saan palkkaa, joten enää ei tarvitse tehdä iltatöitä, kertoo Emilia Pitkäjärvi, joka on työskennellyt iltaisin aina viidennestä luokasta lähtien. ”Opiskelumatkakin” lyheni, kun asun lähellä Iltakelloa. Lähipäivillä Sedu Lapualla käyn neljänä päivänä kuukaudessa. Parasta tässä työssä ovat työkaverit ja Iltakellon asukkaat.

Oppisopimusopiskelijan kouluttaminen on maksutonta työnantajalle, kertoo resurssipalvelujen  palveluvastaava Kati Klemola Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueelta. Tehdystä työstä opiskelijalle maksetaan palkka ja ohjaustyöstä työnantaja saa pienen koulutuskorvauksen. Opiskelija saa samat edut kuin muutkin määräaikaiset työntekijät esim. palkallinen vuosiloma kertyy, työterveyspalvelut ja tyhy-toiminta

Itsenäistä opiskelua

-Oppisopimuksessa opiskelu ja työ yhdistyvät mukavasti, kertoo Pitkäjärvi. Se motivoi ihan eri tavalla ja tehtävien tekeminen on mielekkäämpää. Työvuorolista tehdään hyvissä ajoin, joten tiedän hyvissä ajoin vuoroni. Vapaa-aika on mennyt vähän tiukille, kun olen kesästä asti tehnyt 100 % työaikaa ja opiskellut iltaisin. Nyt kun aloitan itsenäisesti YTOjen eli yhteisten tutkintojen osien tekemisen, voin vaihtaa 80 % työaikaan.

-Olemme antaneet oppisopimusopiskelijoille mahdollisuuden lyhyempään työaikaan silloin, kun opiskelu ”painaa eniten päälle”, kertoo Klemola. Kunhan tulee täyteen vähimmäismäärä eli 25 viikkotuntia. Oppisopimus opiskelu vaatii itsenäistä opiskelua ja taitoa viedä eteenpäin opintojaan.

Haastattelu tehty 02/23

Tehdystä työstä opiskelijalle maksetaan palkka ja ohjaustyöstä työnantaja saa pienen koulutuskorvauksen

Kati Klemola

Opiskelu oppisopimuksella

Opiskelu oppisopimuksella

Jaa: