Takaisin

Kuljetusalan ammattitutkinto henkilökuljetusten osaamisala (linja-autonkuljettaja)

Logistiikka

Rengonharju, Lentokentäntie 7
Jatkuva haku
Tutkinto
Lähiopiskelu
150 osp

Kenelle?

Onko sinulla kokemusta ammattiliikenteestä ja olet kiinnostunut linja-autonkuljettajan työstä? Oletko toiminut tavaraliikenteessä tai taksiliikenteessä ja tarvitset täydennystä henkilöliikenteen ammattiaineista? Sinulla on B- tai C-ajokortti ja sinulla voi olla jo kuljetusalan peruskoulutus. Meillä voit suorittaa kuljetusalan ammattitutkinnon, jolla voit laajentaa osaamistasi linja-autonkuljettajan ammattiin.

Mitä saat

Koulutuksen aikana sinusta kehittyy henkilökuljetuksen moniosaajakuljettaja ja opit hoitamaan myös vaativia linja-autonkuljettajan tehtäviä. Palvelet laajaa asiakaskuntaa ja myös erityisryhmiä.

Paikallisliikenteessä / kutsuliikenteessä työtehtäväsi saattavat olla hyvinkin laajat ja toimit tunnollisena palveluliikenteen kuljettajana. Kaukoliikenteessä ajat pidempiä reittejä kotimaassa kuljettaen ihmisiä ja jonkin verran myös tavaraliikennettä. Kotimaan ja ulkomaan liikenteen tilausajossa palvelet iloisia ryhmiä matkalla maailmalla.

Suoritettuasi kuljetusalan ammattitutkinnon voit toimia kuljetusalalla erilaisissa alan tehtävissä tai kuljetusalan yrittäjänä.

Suoritettuasi koko ammattitutkinnon lisäät osaamistasi ammattitaitoisena kuljettajana. Opiskelun avulla kehität itseäsi. Koulutus antaa myös jatko-opiskelu kelpoisuuden esimerkiksi ammattikorkeakouluun.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakulomakkeen saavuttua, kutsumme sinut haastatteluun tekstiviestitse. Sinulla pitää olla haastattelussa mukana Traficomin ajokorttiote. Tulosta se http://www.trafi.fi -sivulta

Kuljetusalalle hakevilta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa (SORA-lainsäädännön ja ajokorttiasetuksen mukaisesti) https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle
Lääkärintodistus esitetään opiskelun alussa.

Hae tähän koulutukseen

D-ajokorttiopetus, yhteistyö ja asiakaspalvelu, turvallisuus ja ympäristö, linja-auton ajoneuvotekniikka, kaupunki- ja palveluliikenne, kaukoliikenne, tilausajoliikenne; sisältää ajoharjoittelun ja kuljetusharjoituksia.
Pakolliset tutkinnon osat ovat:
-Kuljettajana toimiminen
-Kuljetusalan perustason ammattipätevyys

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/beta/#/fi/ammattitutkinto/6779582/tiedot

Kuljetusalalle hakevilta edellytetään alalle soveltuvaa terveydentilaa (SORA-lainsäädännön ja ajokorttiasetuksen mukaisesti) https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Tietoa-hakijalle/Sovellunko-alalle

Haastatteluun tultaessa sinun on esitettävä ajokorttiote. Lääkärintodistus esitetään opiskelun alussa.

Pääsyvaatimukset:
• vähintään 21 vuoden ikä
• ajokorttiasetuksen mukainen terveysvaatimus ja ajokorttiote
• vähintään B-luokan ajo-oikeus
• työkokemusta kuljetusalalta tai alan koulutusta

Koulutus painottuu teoriaopetukseen ja käytännön harjoituksiin. Pääset seuraamaan yrityksiin kuljettajan työtä. Koulutukseen kuuluu myös työssäoppiminen C-ajokortilla ja CD-ajokortilla.

Koulutuksen kesto on noin vuosi, joka tarkentuu henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Myös ammattipätevyyskoulutus voidaan joissain tapauksissa henkilökohtaistaa.

Tämän koulutuksen voi toteuttaa myös ilman ajokorttiluokan korotusta, jolloin toteutusaika suunnitellaan henkilökohtaistamisen perusteella.


Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alalle soveltuva työpaikka, jossa työskentelet keskimäärin, vähintään 25 viikkotyötuntia tutkinnon perusteiden mukaisissa työtehtävissä. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631. 
Oppisopimuksella suoritettava koulutus on maksuton.

Koulutuksessa voi tietyin edellytyksin opiskella työttömyysetuudella, kysy lisää omasta työvoimatoimistostasi.

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €:
https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Koulutuksen osallistumismaksu 300 €.

Opiskelija maksaa itse ajokorttiin ja ammattipätevyyteen liittyvät viranomaismaksut (myös valokuvat ja lääkärikulut), sekä muiden korttien (esim. ensiapu) lunastamisesta aiheutuvat kulut (noin 500 €).

Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa.

Lisätietoja

Asiakaspalvelusihteerit p. 020 1 458 00, aspasihteerit.ilmajoki(at)sedu.fi

Olli Vienola p. 044 729 2218, olli.vienola(at)sedu.fi

Jaa sivu: