Takaisin

Lähiesimiestyön ammattitutkinto sosiaali- ja terveysalalle

Esimiestyö ja johtaminen

01.02.2024
Seinäjoki, Suupohjantie 45
Hakuaika:

08.09.2023 - 22.01.2024

Tutkinto
Monimuoto-opiskelu
150 osp

Kenelle?

Tämä esimieskoulutus on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalan lähiesimiehille, jotka johtavat työryhmää. Saatat toimia myös työryhmäsi jäsenenä päivittäisissä työtehtävissä. Voit hakeutua koulutukseen riippumatta siitä, oletko urallasi jo pitkällä, vai vasta aloittanut roolissasi.

Mitä saat

Kehität koulutuksen aikana tiiminvetäjän taitojasi sekä esihenkilön roolissa toimimista. Saat vahvistusta työhyvinvointiin, ongelmanratkaisuun ja perehdyttämiseen liittyviin taitoihin. Syvennyt tarkemmin henkilöstötyöhön, kehittämissuunnitteluun, asiakassuhteiden hoitamiseen tai toiminnan kannattavuuteen. Pääset koulutuksen aikana verkostoitumaan muiden opiskelijoiden eli eri alojen johtajien, esimiesten, asiantuntijoiden ja kehittäjien kanssa.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

1.2.2024 alkavaan koulutukseen hakuaika päättyy 22.1.2024. Hakulomakkeen saavuttua, otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme tarvittaessa haastatteluun.

Hae tähän koulutukseen

Koulutuksen aikana syvennät omaa johtamisosaamistasi, tiimitaitojasi sekä kehittämiseen ja muutoksen johtamiseen liittyvää osaamistasi.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa on yksi pakollinen tutkinnon osa:
• Lähiesimiehenä toimiminen

Voit valita kaksi osa-aluetta, joihin haluat syventyä opintojen aikana (valinnaiset tutkinnon osat):
• Henkilöstötyö
• Kehittämissuunnittelu
• Asiakassuhteet
• Toiminnan kannattavuus

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/4685450/tutkinnonosat

Olemme räätälöineet sosiaali- ja terveysalalle omia teemoja, joissa painotetaan alan esimies- ja johtamistyössä vastaan tulevia asioita, alan erityispiirteet huomioiden. Tutustu teemoihin tarkemmin: http://www.esimiesareena.fi/fi/Sosiaali--ja-terveysala . Muihin teemoihin voit tutustua Esimiesareenan teematarjottimella: https://www.sedu.fi/ratkaisuja-yrityksille/esimiesareena/esimiesareenan-sosiaali-ja-terveysalan-teematarjotin/?doing_wp_cron=1673865966.2537779808044433593750 . Lisäksi voit valita opintoja Sedun muusta tarjonnasta.

Koulutus muodostuu työpaikalla toteutettavista arjen esihenkilötehtävistä, kehittämisestä, teemapäivistä, joita on keskimäärin noin 5-12 päivää vuodessa pohjautuen henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaan, ja etäopiskelusta.

Koulutuksen suoritusaika on keskimäärin noin vuoden, mutta tarkempi kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Koulutuksen aikana rinnallasi kulkee Esimiesareenan asiantuntija, joka vastaa kysymyksiisi ja kuulee henkilökohtaiset, koulutukseen ja kehittymiseesi liittyvät tarpeesi ja toiveesi.

Sedun opettajien lisäksi sinua kouluttaa joukko oman alansa arvostettuja työelämän asiantuntijoita.
Esimiesareenan esimiesvalmennukset järjestetään Sedun ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) yhteistyönä. Teemme myös yhteistyötä Vaasan yliopiston MBA-ohjelman kanssa.

Voit suorittaa tutkinnon myös ilman koulutusta, suoraan näytöillä. Tämä on mahdollista, jos sinulla on kaikkien tutkintovaatimusten mukainen osaaminen ja tutkinnon suorittaminen onnistuu omassa työssäsi.

Tutustu Esimiesareenalla lähiesimiestyön ammattitutkinnon suorittaneiden tarinoihin ja kokemuksiin:
https://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Vahvista-osaamistasi/Francesca-Lo-Giudice-%e2%80%93-palo-oppia-uutta
http://www.esimiesareena.fi/fi/Referenssit/-Esimiesareenalta-oppia-myos-hoiva-alalle,-Ylistaron-palvelukoti
https://www.youtube.com/watch?v=V7a0Hk7DQhU

Oppisopimuksella suoritettava koulutus on maksuton. Ilman oppisopimusta koulutuksen osallistumismaksu on 790 €.

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414 €: https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/

Lisätietoja opintojen rahoituksesta: http://www.sedu.fi/fi/Hakijalle/Opintojen-rahoitus

Lisätietoja

Päivi Katajamäki, p. 040 868 0192
Minna Sainio, p. 040 868 0631
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut, p. 040 830 2275 hakijapalvelut@sedu.fi

Jaa sivu: