Takaisin

Lähihoitaja – hae Seinäjoelle monimuotototeutukseen lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalaan!

Sosiaali- ja terveysala

09.08.2024
Seinäjoki, Suupohjantie 45
Jatkuva haku
Osaamisala
Monimuoto-opiskelu
75 osp

Kenelle?

Olet valmistunut lähihoitajaksi tai sinulla on osatutkintotodistus Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp sekä Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen 30 osp -tutkinnon osista, voit hakeutua suorittamaan osaamisalaopintoja.

Koulutus soveltuu oman työn ohessa suoritettavaksi, lukuun ottamatta työelämässä oppimisen jaksoja. Opinnot toteutetaan lähiopintoina kerran kuukaudessa perjantaisin ja lauantaisin (aloituspäivä on perjantai 9.8.2024) sekä TEAMS-sovelluksen avulla tiistai-iltaisin. Opinnot sisältävät lisäksi itsenäistä opiskelua, verkko-opiskelua sekä työelämässä tapahtuvan oppimisen ja näytön molemmissa tutkinnon osissa. Opintojen kesto on noin yksi vuosi, henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaisesti opiskeluaika voi olla lyhyempi tai pidempi.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään hakemuksen ja haastattelun perusteella. Koulutuksen järjestäjä päättää haastatteluun kutsuttavat hakemusten perusteella.
Haastattelut järjestetään Seinäjoella.
Osaamisaloille on yksittäisiä paikkoja. Osaamisalaopinnot alkavat elokuussa ja tammikuussa.

Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut ohjataan kielitestiin. Opiskelu tapahtuu suomen kielellä, joten
kielitaitosi tulee olla riittävä (B1.1.) niin puheen kuin kirjoittamisen osalta.

Hae tähän koulutukseen

Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalan opinnoissa keskeistä on lasten hoito, kasvatus ja ohjaus varhaislapsuudessa, kouluiässä ja nuoruudessa.

Osaamisala sisältää kaksi pakollista tutkinnon osaa:

Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen 40 osp (syksy 2024)

Lapsen, nuoren ja perheen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen 35 osp (kevät 2025)

Tutustu terveydellisiin vaatimuksiin terveys- ja hyvinvointialalla

ennen hakemuksen jättämistä: https://opintopolku.fi/konfo/fi/sivu/hakijan-terveys-ja-toimintakyky#terveydelliset-vaatimukset-terveys--ja-hyvinvointialalla

Oma taloudellinen toimeentulo opintojen aikana kannattaa miettiä ennen koulutukseen hakeutumista. Sinulla on mahdollisuus hakea Kelan opintotukea ja saattaa olla mahdollisuus hakea Työllisyysrahaston aikuiskoulutustukea. Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksella. Edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele työnantajan kanssa oppisopimuksesta etukäteen.

Koulutus on maksutonta, mutta oppikirjat ja muu opiskelumateriaali sinun tulee hankkia omalla kustannuksellasi. Opetus toteutetaan osittain verkkoyhteyden välityksellä. Sinulla tulee olla toimiva tietokone ja verkkoyhteydet.

Koulutuksen aikana on mahdollista, että rikosrekisteriote vaaditaan esitettäväksi.

Lisätietoja

Tiina Hemminki p. 040 868 0165
Sinikka Juupaluoma p. 040 680 7242
Sedu Hakijapalvelut, p 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: