Takaisin

Maatalousalan perustutkinto maaseutuyrittäjä

Eläintenhoito, Maatalousala

Ilmajoki, Ilmajoentie 525
Jatkuva haku
Tutkinto
Monimuoto-opiskelu
180 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka suunnittelet maatalousalalle hakeutumista tai työskentelet jo maatalousalalla. Haluat opiskella maatalousalan perustutkinnon (maaseutuyrittäjä tai eläintenhoitaja) joustavasti monimuoto-opintoina.
Monimuoto-opiskelu ei ole tarkoitettu oppivelvollisuuslain alaisille hakijoille

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Voit hakeutua koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake.

Vastaanotettuamme hakemuksesi, saat kutsun henkilökohtaiseen haastatteluun, jossa varmistamme soveltuvuutesi koulutukseen ja lähdemme yhdessä suunnittelemaan opintojasi.

Seuraava lähiryhmä aloittaa maanantaina 4.9.2023.

Hae tähän koulutukseen

Sovellut maatalousalalle, jos olet kiinnostunut tuotanto- ja pieneläinten hoidosta, pelto- ja metsätöistä tai koneiden huolto- ja korjaustöistä. Olet yhteistyökykyinen ja haluat tehdä käytännönläheistä työtä seuraten vuodenaikoja, kasvu- ja korjuukausia sekä eläinten arkea.

Maaseutuyrittäjän koulutus antaa erinomaiset valmiudet toimia maanviljelijän työssä omalla tilalla. Voit toimia esim. tilatyöntekijänä, lomittajana, tuotantoeläinten hoitajana, koneurakoitsijana tai työntekijänä koneurakoitsijan palveluksessa tai maatalouskaupan tehtävissä.

Eläintenhoitajan ja maaseutuyrittäjän opinnoissa saat vahvan osaamisen maatalousalan työtehtäviin ja yritystoiminnan suunnitteluun. Koneiden käsittelyharjoitukset sekä työtehtävät pellolla, opetusnavetassa, konehallissa ja muissa maaseutuyrityksen töissä varmistavat, että saat riittävän määrän käytännön harjoitusta koko opiskeluajan. Pääset hoitamaan tuotanto- ja pieneläimiä myös yhteistyötiloilla ja alan yrityksissä.

Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. 

Katso video: Maatalousalan opiskelu Ilmajoen Sedussa https://www.youtube.com/watch?v=IZJQor-oQiA&list=PLdAEvBJPU2c8v0D_dBTEpdYI-CSWcv1GS&index=54

Tutustu Sedusta maaseutuyrittäjäksi valmistuneen Vilman tarinaan: https://youtu.be/UsjwlCmpZgM

Opintojen rakenne:

Työskentely maatalousalalla

Maaseutuyrittäminen

Osaamisalavalinnasta riippuen

Eläinten hoitaminen ja hyvinvoinnista huolehtiminen

Maatalouskoneiden ja -laitteiden käyttäminen, huoltaminen ja korjaaminen

Maan kasvukunnon ja tuotantoympäristön hoitaminen

Monipuolinen valinnaisten ammatillisten tutkinnon osien tarjonta

mm. Tuotantoeläinten hoito ja hyvinvointi, Pieneläinten hoito ja hyvinvointi, Eläinlajikohtainen tuotanto, Peltokasvien viljely, Automaation hyödyntäminen maataloudessa, Rakentaminen maatilalla, Metsien hyödyntäminen sekä Maatalous- ja maarakennuskoneiden hyödyntäminen

Työpaikalla tapahtuvaa oppimista opintojen aikana 45-60 osp

Mahdollisuus suorittaa C-ajo-oikeus ja perustason kuljettajan ammattipätevyys jo opiskeluaikana.

Tutustu tarkemmin:  https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/3328284

Maatalousalan koulutuksissa Ilmajoen Sedussa opitaan tekemällä käytännön työtehtäviä oikeassa tuotantoympäristössä. Tutustu Ilmajoen opetusmaatilan toimintaan: https://www.sedu.fi/fi/Kampukset/Ilmajoki/Opetusmaatila.

Maakunnan monipuolisimman koulutustarjonnan ansiosta voit opiskella henkilökohtaisten tavoitteittesi ja toiveiden mukaan. Lähellä sijaitsevan Sedu Rengonharjun kurssitarjonta antaa hyvän mahdollisuuden mm. ammattipätevyyspäivien hankkimiseen tai päivittämiseen. Kokeneet kouluttajamme ja muu henkilökunta toimivat tukenasi koko opiskelun ajan.

Voit halutessasi opiskella kaksoistutkintona ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää: sedu.fi/kaksoistutkinto https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/koulutukset/kaksoistutkinto/

Sedun opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja (väyläopinnot) jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Tutustu väyläopintoihin: sedu.fi/vayla https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/vayla/

Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Tutustu https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/opiskelu-oppisopimuksella/

Sedulla on erityistehtävä järjestää urheilijoiden ammatillista peruskoulutusta. Kuulumme olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon. Kun haet yhteishaussa Seduun ja sen jälkeen Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiaan, saat joustavan mahdollisuuden yhdistää ammatilliset opinnot ja urheiluvalmennus. Lue lisää: sedu.fi/urheilijakoulutus https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/opiskelutavat/urheile-ja-opiskele/

Opiskelu on maksutonta. Opetuspiste vastaa turvavarusteiden hankinnasta. Opiskelija vastaa matkoihin liittyvistä kustannuksista. Ruokailu (aamiainen, lounas, päivällinen) on maksutonta päätoimiselle opiskelijalle. Opiskelijalla on mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.

Lisätietoja

Sedu Ilmajoentie opinto-ohjaaja Jouni Rinta-Keturi, puh. 040 757 3683, jouni.rinta-keturi@sedu.fi

Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: