Takaisin

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto kiinteistönhoitaja

Kiinteistöpalvelut

01.08.2024
Seinäjoki, Rastaantaival 2
Yhteishaku
Hakuaika:

20.02.2024 - 19.03.2024

Tutkinto
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Yhteishaku: Perustutkinto on tarjolla kevään 2024 yhteishaussa peruskoulupohjaisille hakijoille.Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakeutuvat koulutuksiin Sedun jatkuvan haun kautta.

Mitä saat

Sedussa Seinäjoella voit Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnossa opiskella kiinteistönhoitajaksi.Opit lukemaan kiinteistön piirustuksia, hoitamaan kiinteistöjen piha- ja ulkoalueita, LVI-järjestelmien toimintakuntoa, kiinteistöteknisiä järjestelmiä, tekemään rakennusteknisiä korjaustöitä ja käsittelemään alan koneita.Työtehtäviäsi voivat olla mm. kiinteistöjen yleishoito ja niiden valvonta, kiinteistöautomaation käyttäminen, kiinteistön toimintakunnon arviointi, ilmanvaihtokoneiden ja LVI-järjestelmien toimintakunnon ylläpito.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Kevään 2024 yhteishaku alkaa 20.2.2024 ja päättyy 19.3.2024. Haku tapahtuu Opintopolku-palvelussa (opintopolku.fi).

Tulokset julkaistaan hakijoille 13.6.2024. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 27.6.2024.

Hae tähän koulutukseen

Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan opinnot ovat laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Pakolliset tutkinnon osat 75 osp:
-asiakaslähtöisten puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaminen 15 osp
-kiinteistön yleishoito ja valvonta 30 osp
-kiinteistöteknisten järjestelmien hoitaminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat mm:
- ilmanvaihtokoneiden toimintakunnon ylläpito
- kiinteistöautomaation käyttäminen
- rakennustekniset korjaustyöt

Ks. tutkinnon rakenne https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/7584201/rakenne

Muista, että Yhteiset tutkinnon osat (YTO) 35 osp sisältyvät kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin. Lue lisää sedu.fi/ytot https://sedu.fi/opiskelu-sedussa/yhteiset-tutkinnon-osat/  

Voit halutessasi opiskella kaksoistutkintona ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää: sedu.fi/kaksoistutkinto https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/koulutukset/kaksoistutkinto/   Sedun opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja (väyläopinnot) jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Tutustu väyläopintoihin: sedu.fi/vayla https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/vayla/   Tutkinto ja koko koulutus tai tutkinnon osa / osia on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Tutustu https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/opiskelu-oppisopimuksella/   Sedulla on erityistehtävä järjestää urheilijoiden ammatillista peruskoulutusta. Kuulumme olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon. Kun haet yhteishaussa Seduun ja sen jälkeen Etelä-Pohjanmaan Urheiluakatemiaan, saat joustavan mahdollisuuden yhdistää ammatilliset opinnot ja urheiluvalmennus. Lue lisää: sedu.fi/urheilijakoulutus https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/opiskelutavat/urheile-ja-opiskele/  KansainvälistyminenOpiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa.

Lue lisää: sedu.fi/kansainvalisyys https://sedu.fi/opiskelu-sedussa/kansainvalisyys/Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaan jakson kesto vaihtelee kahdesta viikosta pariin kuukauteen, ja kv-jaksolle opiskelija saa liikkuvuusapurahan oppilaitoksen kansainvälisistä hankkeista.  

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Vesa Säntti

puh. 040 868 0869, vesa.santti(at)sedu.fiSedu Hakijapalvelut

puh. 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: