Takaisin

Puuteollisuuden perustutkinto puuseppä

Puuteollisuus

Kurikka, Huovintie 1
Hakuaika:

22.03.2023 - 11.10.2023

Tutkinto
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Tämä koulutus on tarkoitettu sinulle, jota ala kiinnostaa. Voit olla oppivelvollinen, sinulla ei vielä ole ammatillista tutkintoa tai olet alanvaihtaja.
Opinnot ovat päiväopintoja.

Mitä saat

Puuteollisuus on voimakkaassa kasvussa ja ala tarvitsee sinua, joka olet motivoitunut kädentaitoihin, kiinnostunut teknisistä töistä ja koneista. Ala sopii hyvin myös naisille.

Puu on ekologinen ja energiatehokas rakennusmateriaali. Opiskelet puulajit ja materiaalit ja osaat käyttää puusepän välineitä ja työssä käytettäviä koneita. CNC-työstökeskuksen käyttäjänä valmistut hyvään työllistymistilanteeseen ja sinulla mahdollisuus toimia tulevaisuudessa myös yrittäjänä.

Työtyötehtäväsi tulevaisuudessa voi olla esim. tilaustuotteiden valmistus, tuotteiden suunnittelu, CNC-ohjelmoija/koneistaja, kalusteiden valmistaja ja asentaja, puupintojen pintakäsittelijä, ikkunoiden ja ovien valmistaja/asentaja.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hakijaan otetaan henkilökohtaisesti yhteyttä ja kutsutaan tarvittaessa haastatteluun.
Opiskelijavalinta tehdään yhteydenoton/haastattelun jälkeen.

Hae tähän koulutukseen

Opinnot ovat laajuudeltaan 180 osaamispistettä. Opinnot kestävät n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi.

Koulutuksen aikana opiskelet puusepän koneiden ja välineiden käyttöä, opettelet puulajit ja muut materiaalit, valmistat huonekaluja ja muita puutuotteita sekä CNC-ohjelmointia ja työstöä.

Tutkinto muodostuu tutkinnon osista. Ammatillisia opintoja tehdään yhteensä 145 osp ja yhteiset tutkinnon osat (35 osp):
- viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Ammatilliset tutkinnon osat 145 osp

Puusepänteollisuuden osaamisalalla
- Pakollinen tutkinnon osa: Puutuotevalmistuksessa toimiminen 45 osp
- valinnaiset tutkinnon osat 100 ops, esim. CNC-ohjelmointi ja -työstäminen puusepänteollisuudessa 40 osp, Kalusteiden valmistaminen 40 osp, CAM-valmistaminen puutuoteteollisuudessa 20 osp

Tutustu tarkemmin:https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/ammatillinen/7330170

Voit halutessasi opiskella kaksoistutkintona ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää: https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_web

Sedun opiskelijoilla on lisäksi mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja (väyläopinnot) jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Tutustu väyläopintoihin:
https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/vayla/

Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.
Jurvalainen Senkki Oy työllistää oppisopimuksella: https://www.sedu.fi/news/Puuala-on-tulevaisuuden-tyollistaja-%E2%80%93-airueinaan-ekologisuus-ja-kestava-kehitys--/t2gvop43/e0c24997-871d-4f18-83e2-6062f9ca93d3


Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit. 

Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa. 

Opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla tai kansainvälistyä kotimaassa. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto vaihtelee kahdesta viikosta pariin kuukauteen, ja kv-jaksolle opiskelija saa liikkuvuusapurahan oppilaitoksen kansainvälisistä hankkeista.   

Sedusta lähtee vuosittain noin 200 opiskelijaa ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde eri alojen opiskelijoille.   

Sedun opiskelijoilla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissaan myös kotimaassa, esimerkiksi verkko-opintojen tai kv-projektien kautta. Kansainvälisyysopinnoilla täydennät osaamistasi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi.  

Lisätietoja

Sedu Kurikka opinto-ohjaaja Arto Köykkä-Luopa
puh. 040 868 0795, arto.koykka-luopa(at)sedu.fi

Sedu Hakijapalvelut
puh. 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: