Takaisin

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto automaatioasentaja

Sähkö- ja automaatioala

01.08.2024
Seinäjoki, Törnäväntie 24
Yhteishaku
Hakuaika:

21.02.2024 - 21.03.2024

Tutkinto
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Yhteishaku: Perustutkinto on tarjolla kevään 2024 yhteishaussa peruskoulupohjaisille hakijoille.Lukion oppimäärän, ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneet hakeutuvat koulutuksiin Sedun jatkuvan haun kautta.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Kevään 2024 yhteishaku aukeaa helmikuussa. Haku tapahtuu Opintopolussa (opintopolku.fi).

Tulokset julkaistaan hakijoille kesäkuussa 2024.

Viekö tekniikka mennessään? Oletko tarkan työn tekijä ja innostut uuden oppimisesta? Tykkäätkö matematiikasta? Jos vielä ajattelet loogisesti ja mietit työturvallisuutta ja sähkötyöturvallisuutta, sähkö- ja automaatioala tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittyä todelliseksi tekijäksi.


- Seinäjoella Törnäväntiellä automaatioasentajaksi tai sähköasentajaksi
- Kurikassa sähköasentajaksi
- Lapualla sähkö- ja automaatioasentajaksi
- Ähtärissä sähköasentajaksi

Opit lukemaan sähköpiirustuksia, asentamaan sähkölaitteita ja -verkkoja suunnitelmien mukaisesti ja noudattamaan sähkötyöturvallisuutta.

Automaatioasentaja

Automaatioasentaja työskentelee esim. teollisuuden automaatioon liittyvissä asennus-, käyttöönotto- ja kunnossapitotehtävissä. Automaatioasentajia tarvitaan automaatioon liittyvissä sähköasennustehtävissä, tuotannonohjaus- ja valvontatehtävissä, kiinteistöautomaation ja sähkölaitteiden asennus-, korjaus- ja huoltotöissä.

Kansainväliset tehtävät vievät automaatioasentajan vientiyritysten koneiden ja laitteiden asennus- ja käyttöönottotehtäviin.

Automaatioasentaja voi toimia lämpö- ja energiantuotantolaitosten käynnissäpitotehtävissä, sähkölaitteiden erilaisissa kokoonpanotehtävissä ja tietenkin teknisen alan myyntitehtävissä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Katso, miten Niklas kuvaa opiskeluaan sähkö- ja automaatioalalla https://youtu.be/ClYBZKMuTxM

Automaatioasentajan opintoihin kuuluu
- pienkiinteistöjen sähköasennuksia
- mekaniikka-asennuksia
- kappaletavaralaitteistojen laitteiden käyttö- ja ohjaustöitä
- robotiikkatöitä
- käynnissäpitoa ja kunnonvalvontaa
- automaatiotekniikan kaapelointia

Opit käyttämään teollisuuden sähkö- ja automaatioasennuksissa ohjelmoitavaa logiikkaa (PLC) ja asentamaan taajuusmuuttajia ja sähkömoottoreita.

Valinnaisissa tutkinnon osissa:
- Prosessiautomaation perusteet
- KNX-taloautomaatiojärjestelmä
- Koneautomaatioteknologiat

Yhteiset tutkinnon osat (35 osp):
- viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
- matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
- yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Ks. tutkinnon rakenne https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/ammatillinen/7854766

Värinäkökyvyn puute voi haitata työpaikkakohtaisesti.

Kaksoistutkintona voit opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi ylioppilastutkinnon. Lue lisää: https://issuu.com/sedufi/docs/sedu_kaksoistutkintolaisen_opas_2021_webSedun opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa ammattikorkeakoulun perusopintoja jo toisen asteen opintojen yhteydessä. Katso lisää https://www.sedu.fi/tule-opiskelemaan/vayla/Tutkinto ja koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia. Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajan kanssa, ja ota sen jälkeen yhteyttä Sedun oppisopimuspalveluihin: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0631.

Opiskelijat tarvitsevat työvaatteet, oppikirjat ja muut oppimateriaalit.Maksuton lounas ja mahdollisuus hakea asuntolapaikkaa.Sedussa on mahdollisuus opiskella osa opinnoista ulkomailla. Ulkomaan jakso toteutuu yleensä siten, että teet osan työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta ulkomailla. Jakso saattaa sisältää myös oppilaitoksessa tapahtuvaa opiskelua. Ulkomaanjakson kesto on yleensä 6 viikkoa ja sen rahoitus tulee oppilaitoksen koordinoimista kansainvälisistä hankkeista. Sedusta lähtee vuosittain yli 300 opiskelijaa eripituisille ulkomaanjaksoille. Sedun yli 30 maan ja yli 80 partnerin verkostosta löytyy varmasti sopiva kohde myös sinulle.  Sinulla on mahdollisuus painottaa kansainvälisyyttä opinnoissasi myös kotimaassa. Voit valita opintoja, joilla voit täydentää osaamistasi suunnataksesi työtehtäviin, joissa kansainvälisyys ja eri kulttuurien tuntemus ovat hyödyksi.  

Lisätietoja

Sedu Törnäväntie opinto-ohjaaja Timo Järvinen

puh. 040 868 0746, timo.jarvinen(at)sedu.fiSedu Hakijapalvelut

puh. 040 830 2275, hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: