Takaisin

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähkö- ja automaatioasentaja

Sähkö- ja automaatioala

11.03.2024
Seinäjoki, Törnäväntie 24
Hakuaika:

16.11.2023 - 26.02.2024

Työvoimakoulutus
Lähiopiskelu
180 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu sähköalan työtehtäviin tähtääville yli 20-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen asiakkaille, joilla on riittävät opiskeluvalmiudet eikä terveydellisiä rajoitteita alan työtehtäviin. Perustutkintokoulutus ei edellytä aiempaa koulutusta tai työkokemusta sähköalalta, joten se sopii hyvin esim. alanvaihtajalle.

Mitä saat

Koulutuksessa saat sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin tarvittavan osaamisen. Sähköasentaja tekee talotekniikan sähkö- ja kiinteistöautomaatioasennuksia tai sähköverkoston asennukseen, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä. Automaatioasentaja taas työskentelee prosessi- tai kappaletavara-automaatioon liittyvissä asennus- ja kunnossapitotöissä.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen 26.2.2024 mennessä. Jätä hakemus hakupainikkeesta "Hae tähän koulutukseen".
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, sillä hakemusten perusteella osa hakijoista kutsutaan haastatteluun. Tuo siis esiin jo hakemuksessasi kaikki ne seikat, mitkä haluat lukea eduksesi. Huomioithan, että koulutushakemus on sitova eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Seuraa valintatietojasi http://www.tyomarkkinatori.fi - TE-palveluiden Oma asiointi - Henkilöasiakas-palvelussa.

KOULUTUKSEN VALINTATILAISUUS: Opiskelijat valitaan hakemusten ja haastattelujen perusteella. Haastatteluun lähetetään kutsut 27.2.2024 tekstiviestillä. Haastattelu järjestetään 4.-5.3.2024. Voit http://www.te-palvelut.fi Oma asiointipalvelussa seurata koulutusvalinnan etenemistä (tieto haastattelusta/valinnasta).

Hae tähän koulutukseen

Opinnot koostuvat yhteisistä ja ammatillisista tutkinnon osista sekä oppimisesta työpaikalla.
Koulutus alkaa 11.3.2024, ja kesto on noin 2-3 vuotta riippuen mm. aikaisemmista opinnoistasi ja työkokemuksestasi. Opiskelu on päätoimista päiväkoulutusta. Koulutukseen voidaan sisällyttää loma (20 pv) arviolta heinäkuussa. Mahdollisena lomana myös syys, talvi- ja joululoma oppilaitoksen päätöksen mukaan.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) jossa huomioidaan mm. aikaisempi työkokemus ja koulutus sekä valitaan suoritettavat tutkinnon osat.

Ammatilliset tutkinnon osat: 145 osp
Yhteiset tutkinnon osat: 35 osp

Ks. Tutkinnon osat ja tutkinnon muodostuminen https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/7854766/tiedot

Koulutuksessa saat sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin tarvittavan osaamisen. Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto tarjoaa myös hyvän valmiuden toimia itsenäisenä yrittäjänä ja teknisen alan myyntitehtävissä.
Sähkö-ja automaatioalan kouluttajamme ovat mukana kehittämässä alan yritysten automaatiojärjestelmiä ja he ovat huippuosaajia, joilla osalla on yrityskontaktien lisäksi yrittäjätaustaa ja työelämänkontakteja. Seinäjoella sijaitsee uusittu turvajärjestelmien oppimisympäristö, jossa on hälytys- ja murtohälytysjärjestelmiä opetuskäyttöön.

Koulutus toteutetaan pääosin lähiopetuksena Sedu Törnäväntien toimipisteessä. Koulutus on työelämälähtöistä ja osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä koulutussopimuksella. Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.

Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta, kulukorvausta ja mahdollista korotettua etuuden osaa.

LISÄTIETOJA koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
* Koulutusneuvonta 0295 020 702 ma-pe klo 9-16:15 TAI
* Koulutusneuvonnan suomenkielisen chat -palvelun ma-pe klo 9-16:00 löydät osoitteesta:
https://tyomarkkinatori.fi/info/valtakunnalliset-neuvontapalvelut/henkiloasiakkaan-neuvontapalvelut/koulutusneuvonta
* Ruotsinkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/sv/info/landsomfattande-radgivningstjanster/radgivningstjanster-for-personkunder/utbildningsradgivning
* Englanninkielinen palvelu: https://tyomarkkinatori.fi/en/info/national-guidance-services/guidance-services-for-personal-customers/education-and-training-guidance

Lisätietoja

Opettaja Jussi Kortesmaa p. 040 8303980 jussi.kortesmaa(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut p. 040 830 2275, p. 0800 122 122 hakijapalvelut(at)sedu.fi

Jaa sivu: