Takaisin

Vanhustyön erikoisammattitutkinto Ikääntyneen ihmisen palveluohjaaja (EAT)

Sosiaali- ja terveysala

Seinäjoki, Suupohjantie 45
Jatkuva haku
Tutkinto
Verkko-opiskelu
180 osp

Kenelle?

Vanhustyön erikoisammattitutkinto, Ikääntyneen ihmisen palveluohjaaja (EAT) on tarkoitettu sinulle, joka toimit työssäsi ikääntyneiden parissa ja kohtaat palveluohjausta tarvitsevia asiakkaita ja heidän omaisiaan. Haluat syventää ammattitaitoasi ja kehittää työpaikan käytänteitä vastaamaan palveluohjauksen muuttuvia tarpeita.

Mitä saat

Opit ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia menetelmiä ja toimintamalleja asiakkaiden ja heidän läheisten palveluohjauksessa sekä palveluverkoston kehittämisessä. Osaat viedä niitä osaksi organisaatiosi arkea ja soveltaa oppimaasi käytäntöön. Löydät oman tiesi kehittäjänä.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Täytä hakulomake huolellisesti. Hakulomakkeen saavuttua otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa.

Laadimme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jonka yhteydessä tarkistamme, että työpaikallasi on riittävästi ammattitaitovaatimusten mukaisia työtehtäviä.

Tutkintoon liittyy terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä tästä linkistä: https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/sora_maarays-muutoksineen-2020.pdf

Hakijan tulee arvioida omaa ajankohtaista terveydentilaansa ja toimintakykyään.

Hae tähän koulutukseen

Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Tutkintonimikkeen Ikääntyneen ihmisen palveluohjaaja (EAT) saat suoritettuasi koko tutkinnon 180 osp. Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet: Vanhustyön erikoisammattitutkinto - ePerusteet (opintopolku.fi) linkki https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/erikoisammattitutkinto/6900773/rakenne

Ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat (90 osp)
• Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen 60 osp
• Ikääntyneen ihmisen asioiden hoitamisessa tukeminen 30 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista voit valita yhteensä 90 osp
• Gerontologinen hoitotyö 60 osp
• Ikääntyneen ihmisen elämänhallinnassa ja riippuvuuksista irrottautumisessa tukeminen 30 osp
• Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen 60 osp
• Palliatiivinen hoitotyö 60 osp
• Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen 60 osp
• Vanhustyön työhyvinvoinnin koordinointi 30 osp
• Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen 30 osp

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina Moodle-oppimisympäristössä ja se sisältää verkossa tapahtuvan oppimisen lisäksi itsenäistä työskentelyä. Koulutukseen liittyvät tehtävät kohdentuvat työelämään. Verkko-opetuspäiviä on 1–2/kk, joihin voit osallistua teams-yhteydellä kyseisenä päivänä tai kuunnella tallenteet jälkikäteen. Tätä varten tarvitset tietokoneen, toimivan nettiyhteyden sekä kuulokemikrofonin.

Osaaminen osoitetaan työpaikalla suoritettavilla näytöillä aidoissa työtehtävissä.

Opettajat ovat vanhustyön eri alojen käytännön asiantuntijoita, ja he tarjoavat ajanmukaisen ja tutkitun tiedon hyödynnettäväksi. Pääset myös opiskelemaan ja verkostoitumaan ympäri Suomea olevien ammattilaisten kanssa.

Tutkintoon liittyy terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä tästä linkistä: sora_maarays-muutoksineen-2020.pdf (oph.fi)

Hakijan tulee arvioida omaa ajankohtaista terveydentilaansa ja toimintakykyään.

Verkko-opinnoista saatuja opiskelijoiden palautteita vuodelta 2022:

”Osallistuminen oli helppoa ja yksinkertaista vaikka ei kokemusta netin kautta olevasta koulutuksesta. Itse tietopaketti kattava ja selkeä. Tietysti paljon tietoa kerralla tulee, mutta tarvittaessa voi katsoa uusintana. Kynnys kysyä ja olla yhteydessä nyt taas helpompi.”

“Pystyn työpaikalla alkaa kehittämään palveluohjausta. RAI-arviointimenetelmästä juttelin esihenkilön kanssa”

“Ehkä palveluohjauksen laajuus konkretisoitui, sitä ei ennen tullut niin mietittyä. Tulee enemmän keskityttyä myös läheisten voimavarojen tukemiseen ja kartoittamiseen.”

” Paljon taas tietoa eri näkökulmista. Kehittämisajatuksia tuli sekä omaan työhön uusia työkaluja. Täytyy ottaa yhteyttä ja selvittää mitä kaikkea uuden asiakkaan omaiset joutuvat tekemään, kun meille tulee uusi asiakas. Itsekin on keskittänyt enemmän siihen hoivaan ja mitä meillä arjessa tapahtuu.”

Voit suorittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on osallistujalle maksuton. Muille osallistujille koko tutkinnon osallistumismaksu on 480€. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.

Keskustele työnantajasi kanssa oppisopimuksesta, lisätietoa löydät tästä linkistä: Oppisopimus - Sedu linkki https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/opiskelu-oppisopimuksella/

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414€:
Työllisyysrahasto - Ammattitutkintostipendi (tyollisyysrahasto.fi) linkki https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi/ tai pysyvä linkki https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/hyva-tietaa-opiskelusta/opintojen-rahoitus/

Lisätietoja

Eija Koivula, p. 040 830 2309
Tiina Kivinummi, p. 040 868 0179
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut, p. 040 830 2275
hakijapalvelut@sedu.fi

Jaa sivu: