Takaisin

Vanhustyön erikoisammattitutkinto Saattohoitaja (EAT)

Sosiaali- ja terveysala

Seinäjoki, Suupohjantie 45
Jatkuva haku
Tutkinto
Verkko-opiskelu
180 osp

Kenelle?

Vanhustyön erikoisammattitutkinto, Saattohoitaja (EAT) on tarkoitettu sinulle, joka toimit hoitotyössä ja kohtaat palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa tarvitsevia asiakkaita ja heidän omaisiaan. Haluat syventää ammattitaitoasi ja kehittää työpaikan käytänteitä sekä palliatiivisessa että saattohoitotyössä.

Mitä saat

Opit ideoimaan, suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia menetelmiä ja toimintamalleja palliatiivisessa ja saattohoidossa olevien asiakkaiden ja heidän läheisten tukemiseksi. Osaat viedä niitä osaksi organisaatiosi arkea ja soveltaa oppimaasi käytäntöön. Löydät oman tiesi kehittäjänä.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Täytä hakulomake huolellisesti. Hakulomakkeen saavuttua otamme sinuun yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse. Koulutus edellyttää vähintään sosiaali- ja terveydenhuollon ammattinimikettä sekä alan työpaikkaa.

Laadimme kanssasi henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jonka yhteydessä tarkistamme, että työpaikallasi on riittävästi ammattitaitovaatimusten mukaisia työtehtäviä.

Tutkintoon liittyy terveydentilavaatimuksia, jotka voivat olla opiskelijaksi ottamisen esteenä. Tutustu Sora-lainsäädännön asettamiin terveydentilavaatimuksiin ennen hakemuksen jättämistä tästä linkistä: https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/sora_maarays-muutoksineen-2020.pdf

Hakijan tulee arvioida omaa ajankohtaista terveydentilaansa ja toimintakykyään.

Hae tähän koulutukseen

Voit suorittaa koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Tutkintonimikkeen Saattohoitaja (EAT) saat suoritettuasi koko tutkinnon 180 osp. Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet: Vanhustyön erikoisammattitutkinto - ePerusteet (opintopolku.fi)

Elämän loppuvaiheen hoitotyön osaamisalan pakolliset tutkinnon osat (120 osp)
• Palliatiivinen hoitotyö 60 osp
• Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen 60 osp

Valinnaiset tutkinnon osat, joista voit valita yhteensä 60 osp
• Ikääntyneen ihmisen asioiden hoitamisessa tukeminen 30 osp
• Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen 60 osp
• Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen 60 osp
• Vanhustyön työhyvinvoinnin koordinointi 30 osp
• Vanhustyössä vastuuhenkilönä toimiminen 30 osp

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina Moodle-oppimisympäristössä, ja se sisältää verkossa tapahtuvan oppimisen lisäksi itsenäistä työskentelyä. Koulutukseen liittyvät tehtävät kohdentuvat työelämään. Verkko-opetuspäiviä on 1–2/kk, joihin voit osallistua teams-yhteydellä kyseisenä päivänä tai kuunnella tallenteet jälkikäteen. Tätä varten tarvitset tietokoneen, toimivan nettiyhteyden sekä kuulokemikrofonin.

Osaaminen osoitetaan työpaikalla suoritettavilla näytöillä alan vaativimmissa työtehtävissä.

Opettajat ovat vanhustyön eri alojen käytännön asiantuntijoita, ja he tarjoavat ajanmukaisen ja tutkitun tiedon hyödynnettäväksi. Pääset myös opiskelemaan ja verkostoitumaan ympäri Suomea olevien ammattilaisten kanssa.

Verkko-opinnoista saatuja opiskelijoiden palautteita vuodelta 2023:

”Katsoin tallenteen ja hyvin oli kyllä käyty asioita läpi. Selkeää ohjeistusta! Moniin asioihin luvattiin palata vielä kertaukseksi myöhemmässä vaiheessa.”

“Iso kiitos mielenkiintoisista ja antoisista teemapäivistä, luennoista ja tehtävistä, joista sai tietotaitoa sekä eväitä saattohoitotyöhön ja saattohoitotyön toteuttamiseen. Kiitos”

“Sain ideoita ja tietoa, miten tukea yksilöllisesti saattohoidossa olevaa asukasta.”

“Pystyn paremmin havainnoimaan ja huomioimaan tilanteita, milloin esim. palliatiivisen hoitolinjauksen tekeminen on aiheellista. Antavat keinoja ottaa puheeksi elämän loppuvaiheen hoito.”

“Tämän päivän verkkoluennon materiaali antoi lisää tietoa ja näkökulmia surevan kohtaamiseen yksilöllisesti ja elämäntilanteeseen katsottuna. Sain tärkeää tietoa surusta eri ikäisen näkökulmasta.”

Voit suorittaa koulutuksen oppisopimuskoulutuksena, jolloin koulutus on osallistujalle maksuton. Lisätietoja: Opiskelu oppisopimuksella - Sedu. Muuten koko tutkinnon osallistumismaksu on 790€. Maksua ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opintonsa.

Keskustele työnantajasi kanssa oppisopimuksesta, lisätietoa löydät tästä linkistä: Oppisopimus ja koulutussopimus yrityksille - Sedu

Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattitutkintostipendiä 414€:
Työllisyysrahasto - Ammattitutkintostipendi (tyollisyysrahasto.fi) linkki https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/ammattitutkintostipendi

Lisätietoja

Maarit Hakala, p. 040 830 2286
Tiina Kivinummi, p. 040 868 0179
etunimi.sukunimi(at)sedu.fi
Sedu Hakijapalvelut, p. 040 830 2275
hakijapalvelut@sedu.fi

Jaa sivu: