Asuminen ja kulkuyhteydet

Sedu tarjoaa maksutonta asumista opiskelijoille viidessä eri opiskelija-asuntolassa:

Sedu Ilmajoki, Ilmajoentie 525, 60800 Ilmajoki
Sedu Kurikka, Huovintie 1B, 61300 Kurikka
Sedu Lapua, Ammattikoulunkatu 2A, 62100 Lapua
Sedu Seinäjoki, Ammattikoulunkatu 5, 60100 Seinäjoki
Sedu Ähtäri, Tuomarniementie 55, 63700 Ähtäri

Asuntolat tarjoavat itsenäistymiseen ja opiskeluun kannustavaa asumista nuorille opiskelijoille. Asuntoloissamme työskentelee asuntolaohjaajia, joiden tehtävänä on tukea nuoria arjen hallinnan taidoissa, kuten siivouksessa ja vuorokausirytmissä. Seinäjoella ja Kurikassa ohjausta tarjotaan 24 t/vrk. Asuntolaohjaajat järjestävät vapaa-ajan toimintaa ja tapahtumia asukkaille.

Asunnoissa on asutaan peruskalustetuissa solu-asunnoissa, joissa on yhteinen keittiö. Asuntolasta riippuen majoittuminen tapahtuu 1-2 hengen huoneissa.

Perehdy asuntolakohtaisiin ohjeistuksiin ennen asuntolaan hakemista.

Tutustu

Huom.! Asuntolapaikan hakulomake aukeaa ma 24.7.

Sedu Ilmajoentien opiskelija-asuntola tarjoaa kouluviikkojen ajalle maksutonta, osittain ohjattua opiskelija-asumista Ilmajoentien opetuspisteen perustutkinto-opiskelijoille. Asuntolassa työskentelee iltaisin asuntolaohjaaja.

Ilmajoen opiskelija-asunnot ovat soluasuntoja. Yhdessä solussa on neljä kahden hengen huonetta.
Yhteisiä tiloja ovat wc, suihkutila ja oleskelutila. Asuntolat ovat peruskalustettuja.

Ilmajoentien asuntolassa on käytössä kymmenen solua. Samassa pihapiirissä sijaitsevat myös Etelä-Pohjanmaan Opiston solut.

Haku asuntolaan tapahtuu sähköisellä lomakkeella.

Etäisyyksiä:
Ilmajoen keskusta 3 km (kauppakyyditys maanantaisin)
Ilmajoki-halli: 2 km (liikuntahalli + uimahalli)
Seinäjoki: 20 km
Kurikka: 15 km
Lähibussipysäkki sijaitsee koulun edustalla.

Asuntolan lemmikkisoluun on mahdollista ottaa myös oma lemmikki mukaan. Lisätietoja saat asuntolaohjaajalta, p. 040 680 7034.

Kivisaari, Heidi-Maria

Asuntolaohjaaja | Asuntolapalvelut

Sedu Ilmajoki

Kurikan kampuksen asuntola – parasta opiskelijalle

Kurikan kampuksen kupeessa on upea uusi asuntola, joka valmistui kampuksen kanssa samaan aikaan. Ensimmäiset asukkaat majoittuivat asuntolaan tammikuussa 2019.

Opiskelija-asuntola tarjoaa kouluviikkojen ajalle maksutonta, ohjattua opiskelija-asumista. Asuntolassa on myös mahdollisuus tuettuun asumiseen. Asuntolassa työskentelee nuoriso- ja vapaa-ajan sekä sosiaalialan ammattilaisia.

Asuntolapaikka myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan. Vapaana olevia asuntolapaikkoja voit hakea täyttämällä sähköisen hakulomakkeen. 

Tukea ja ohjausta asumiseen, itsenäistymiseen ja elämänhallintaan

Sedun opiskelija-asuntoloissa Seinäjoen sekä Kurikan kampuksella toimii myös Opintovalmennusyksikkö Aake. Opintovalmennusyksikkö Aake on suunnattu Sedussa opiskeleville nuorille, joilla on erityisiä haasteita asumisessa, opinnoissa ja/tai sosiaalisissa suhteissa. 

Aakeen hakeudutaan yhteydenoton kautta ja sovitaan tutustumiskäynti. Aaken tuettua asumista koskevat tiedustelut suoraan vastaaville ohjaajille, yhteystiedot löytyvät Aaken sivuilta

https://buustiaelamaan.fi/palvelu/opintovalmennus/aake-kurikka/

Niemi, Sari

Asuntolaohjaaja | Asuntolapalvelut

Sedu Kurikka

Lapua on vireä kaupunki, ja harrastusmahdollisuuksia, tiloja ja tilaisuuksia löytyy jokaiselle opiskelijalle. Opiskelija-asuntola tarjoaa kouluviikkojen ajalle maksutonta, osittain ohjattua opiskelija-asumista Lapuan opetuspisteessä opiskeleville nuorille.

Sedun opiskelija-asuntola

Opiskelija-asuntolassa asut ilmaiseksi. Asuntola sijaitsee osoitteessa Ammattikoulunkatu 2 A. Kouluun on matkaa 300 m, matkakeskukseen 1 km. Asuntolassa työskentelee iltaisin nuoriso- ja vapaa-ajan ohjauksen ammattilainen.

Opiskelija-asuntolassa asutaan pääasiassa 2 hengen peruskalustetuissa soluissa, joissa on jokaisella oma huone sekä kämppiksen kanssa yhteinen keittiö, wc ja suihku.

Kaikille asuntolan asukkaille yhteisistä vapaa-ajantiloista löytyy mm. televisio, PlayStation ja tietokone sekä biljardi-, pingis- ja ilmakiekkopöytä.

Hakeminen
Opiskelija-asunnon Sedun asuntolasta saavat pääsääntöisesti oppivelvollisuuslaissa tarkoitetut oppivelvolliset, jotka suorittavat Sedussa ammatillista perustutkintoa tai tutkintoon valmentavaa koulutusta. Asuntolapaikan myöntämisen perusteet on koko Sedussa yhtenevät. Asuntolapaikka myönnetään lukuvuodeksi kerrallaan. Lisätietoja voit kysyä asuntolaohjaajalta, p. 040 680 7022.

Asuntolaan hakeudutaan täyttämällä sähköinen hakulomake, johon löytyy linkki tämän sivun yläosasta.

Niemitalo, Merja

Asuntolaohjaaja | Asuntolapalvelut

Sedu Lapua

Vuokra-asunnot opiskelijoille
Vapaita vuokra-asuntoja voi tiedustella Lapuan Kotiasunnoilta: toimitusjohtaja Jussi Voutilainen, p. 044 438 4085.

Sedun opiskelija-asuntola Seinäjoella tarjoaa kouluviikkojen ajalle maksutonta, ympärivuorokautisesti ohjattua opiskelija-asumista Sedun kaikissa Seinäjoen toimipisteissä opiskeleville nuorille. Asuntolassa työskentelee nuoriso- ja vapaa-ajan sekä sosiaalialan ammattilaisia.

Asuntola sijaitsee Seinäjoen kaupungin keskustassa, kaupunginkirjaston välittömässä läheisyydessä.

Seinäjoella asuntolapaikkoja on 48.
Ensisijaisesti opiskelija-asunnon saavat muualta kuin Seinäjoelta tulevat, oppivelvollisuuslaissa tarkoitetut oppivelvolliset, jotka suorittavat Sedussa ammatillista perustutkintoa tai tutkintoon valmentavaa koulutusta. Asuntolapaikan myöntämisen perusteet ovat koko Sedussa yhteneväiset.

Asuntolapaikka myönnetään enintään vuodeksi kerrallaan. Vapaana olevia asuntolapaikkoja voit hakea täyttämällä sähköisen hakulomakkeen.

Asuntolaohjaajat tavoitat numerosta 020 124 4640. Huom! Ei tekstiviestejä tähän numeroon!
Sedu, Opiskelija-asuntola
Ammattikoulunkatu 5
60100 Seinäjoki

Tutustu Seinäjoen asuntolan ohjeistukseen:

Tukea ja ohjausta asumiseen, itsenäistymiseen ja elämänhallintaan
Sedun opiskelija-asuntoloissa Seinäjoen sekä Kurikan kampuksella toimii myös Opintovalmennusyksikkö Aake. Opintovalmennusyksikkö Aake on suunnattu Sedussa opiskeleville nuorille, joilla on erityisiä haasteita asumisessa, opinnoissa ja/tai sosiaalisissa suhteissa.

Aakeen hakeudutaan yhteydenoton kautta ja sovitaan tutustumiskäynti. Tutustu Aakeen.

Kuusela, Katja

Asuntolaohjaaja | Asuntolapalvelut

Sedu Seinäjoki, Ammattikoulunkatu

Sarvikas, Katja

Asuntolaohjaaja | Asuntolapalvelut

Sedu Seinäjoki, Ammattikoulunkatu

Sedun opiskelija-asuntola Tuomarniemellä tarjoaa maksutonta soluasumista ensisijaisesti oppivelvollisuuslaissa tarkoitetuille oppivelvollisille, jotka suorittavat Sedussa ammatillista perustutkintoa tai tutkintoon valmentavaa koulutusta. Asuntolapaikan myöntämisen perusteet ovat yhteneväiset koko Sedussa.

Tarjoamme majoitusta myös aikuisopiskeijoille sekä erilaisten koulutusten, leirien ja tapahtumien yhteydessä.

Majoittuminen tapahtuu yhden/kahden hengen huoneissa soluasunnoissa. Soluissa on omat keittiö- ja oleskelutilat sekä yhteiset wc- ja suihkutilat.

Asuntolapaikkaa haetaan sähköisellä hakulomakkeella.

Tuomarniemen ympäristö tarjoaa hyvät maastot lenkkeilyyn, ulkoiluun ja talviaikana hiihtoon. Läheinen Hankavesi avaa monia virkistysmahdollisuuksia kalastamisesta uimiseen. Opiskelijoiden käytössä on myös soutuvene pelastusliiveineen.

Tuomarniemeltä löydät mm. seuraavat, harrastamiseen soveltuvat tilat:
– valaistu pururata
– vapaa-ajan tila, jossa mm. lautapelejä, biljardipöytä, leffatila ja TV-huone
– simulaattoriluokka
– pienimuotoinen kuntosali asuntolan tiloissa
– kotalaavu rannassa

Arki-iltaisin järjestämme ohjattua vapaa-ajan toimintaa opiskelijoiden esittämien toiveiden mukaan, mm. tutustumme paikallisiin harrastemahdollisuuksiin.

Sironen, Virpi

Asuntolaohjaaja

Sedu Ähtäri, Tuomarniementie

Tuomarniemen viihtyisä ympäristö ja monikäyttöiset tilat houkuttelevat myös matkailijoita. Tilamme ovatkin vuokrattavissa myös majoitus-, juhla-, leiri- ja leirikoulukäyttöön.