Opiskelutavat

Sopivat opiskelutavat ovat väylä omannäköiseen opiskeluarkeen.

Pohdi, voitko opiskella päätoimisesti. Iso osa ammattiin johtavasta perustutkintokoulutuksesta järjestetään lähiopetuksena päivällä. Uuteen ammattiin opiskelu ja alan työturvallisuusvaatimuksiin tottuminen edellyttää opiskelua työsaleissa opettajan ohjauksessa. Jokaiseen tutkintoon kuuluu työpaikalla oppimista. Se onnistuu parhaiten, kun olet ensin oppinut asioita koulussa.

Työvoimakoulutus

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille yli 20-vuotiaille työnhakijoille. Löydät Sedun toteuttaman työvoimakoulutuksen koulutushausta: valikko Tyyppi > Työvoimakoulutus

Hae työvoimakoulutukseen TE-palvelujen sivuilla

Monimuoto-opiskelu

Jos haluat opiskella työn ohessa, tutki, mitä Sedu tarjoaa iltaopetuksena ja monimuotokoulutuksena. Monimuoto-opiskeluna voi opiskella joitakin perustutkintoja mutta ennen kaikkea ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Syvennät osaamistasi ja omaksut uutta parhaiten, kun pääset soveltamaan oppimaasi välittömästi omaan työhösi. Koko työyhteisö hyötyy opiskelustasi.

Elina kertoo, miten hän opiskelee uuteen ammattiin.

Verkko-opiskelu

Monimuoto-opiskelussa osa opinnoista suoritetaan verkossa. Säästät paljon aikaa, kun voit kotoa käsin edistää osaamistasi verkko-opiskeluna. Sedu tarjoaa muutamilla aloilla tutkintokoulutuksen kokonaan verkossa; voit opiskella missä ja milloin vain. Hyödynnät verkko-oppimisalusta Moodlea, keskustelet muiden opiskelijoiden kanssa, kaikki teoriaosuudet löytyvät tallenteina, tavoitat opettajat verkossa sovitusti. Verkko-opiskelun tarjonnan löydät valitsemalla Sedun eKampuksen.

Opiskelu oppisopimuksella

Kun opiskelet monimuotoisesti, sinun kannattaa keskustella opiskelusta työnantajasi kanssa ja neuvotella oppisopimuksesta. Oppisopimus on sekä opiskelijalle että työnantajalle hyvä vaihtoehto. Oppisopimuskoulutuksessa hankit lisää ammattiosaamista ja tutkinnon, teet alan töitä, saat työkokemusta ja palkkaa. Lue lisää oppisopimuksesta Sedun sivuilta

Näyttö

Voit suorittaa tutkinnon myös ilman koulutusta, suoraan näytöillä. Tämä on mahdollista, jos sinulla on kaikkien tutkintovaatimusten mukainen osaaminen ja tutkinnon suorittaminen onnistuu omassa työssäsi.

Testi

Hygieniaosaamistesti, anniskelutesti, jne.