Työnhaku
Työnhaku
- Työnhaussa on tärkeää sanoa ääneen ja kirjoittaa työhakemuksiin motivaatio ja kiinnostus työtä kohtaan.
- Kun kerrot ja näytät työnantajalle, että olet kiinnostunut ja innostunut työstä se antaa sinusta hyvän kuvan työnantajalle.
- Työnantaja hakee työpaikalle työntekijöitä, joilla on hyvä asenne ja motivaatio työhön sekä halu oppia.
- On tärkeää, että osaat ja uskallat kertoa esimerkkien avulla, mitä osaat, millaista ammattitaitoa sinulla on ja miten osaat toimia työpaikoilla.
- Voit kertoa työnantajalle esimerkiksi siitä, millaista palautetta olet saanut työelämässä oppimisen aikana tai mikä oli sinun vahvuutesi ammatillisissa opinnoissa.
Työpaikan etsiminen
Miten löydät sinulle sopivan työpaikan?
- Tärkeää on, että ensin mietit, missä sinä haluat työskennellä, mitä haluat tehdä työksesi ja missä työssä sinun vahvuutesi tulisivat eniten esille.
- Kun tiedät, missä halut työskennellä ja mitä haluat tehdä työksesi voit aloittaa työnhaun.
- Suurin osa työpaikoista on niin sanottuja piilotyöpaikkoja. Piilotyöpaikka tarkoittaa sitä, että avoinna oleva työpaikka ei ole missään julkisesti nähtävillä. Työpaikalla tarvitaan siis työntekijää, mutta he odottavat sopivan työntekijän löytymistä.
- Koska piilotyöpaikkoja on niin paljon, kannattaa kiinnostavia työpaikkoja etsiä Googlen ja sosiaalisen median avulla. Kun löydät sinua kiinnostavan yrityksen voit soittaa tai lähettää sähköpostia yritykseen ja kysyä töitä. Voit myös lähettää työhakemuksen yritykseen vaikka siellä ei olisikaan työpaikkoja haettavana.
Työnhaku verkossa
Kannattaa tehdä oma profiili eri työnhakusivustoille:
- Kaikki työpaikat löydät Työmarkkinatorilta
- Kuntasektorin työpaikat
- Kuntien omat avoimien työpaikkojen ilmoitukset löytyvät myös kuntien sivuilta
- Valtion työpaikat
- Henkilöstöpalveluyritykset
- Yritysten omat sivut