Hanki osaamista á la carte -työhön
Ravintola- ja catering-ala
Kenelle
Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka työskentelet ravitsemisalalla, ja haluat hankkia osaamista myös á la carte -ruokien valmistukseen liittyen.
Mitä saat
Pääset perehtymään á la carte -ravintolan ruoanvalmistukseen kalan, lihan ja riistan osalta. Opit esivalmistelua, annosten valmistamista ja kokoamista sekä esille laittoa.
Halutessasi voit jatkaa opintoja lähiopetuspäivien jälkeen työelämässä oppien ja suorittaa á la carte -ruokien valmistuksen tutkinnon osan esimerkiksi oppisopimuksella, omalla työpaikallasi.
Hakeutuminen
HAKU KOULUTUKSEEN ON SULKEUTUNUT JA KOULUTUS ON PÄÄTTYNYT
Hae koulutukseen viimeistään 11.8.2023.
Koulutuksessa perehdytään käytännön opetuksen kautta à la carte -ravintolan ruoanvalmistukseen kalan, lihan ja riistan osalta. Opiskelija esivalmistaa, valmistaa ja laittaa esille ruokalistan mukaisia à la carte -annoksia annoskorttia käyttäen ja gastronomian periaatteita hyödyntäen.
Lähipäivien ajankohdat ja sisällöt:
Ti 15.8.2023 klo 8–14.30 kala, sokerisuolatut kalat ja maun muodostaminen, esille laitto
Ti 22.8.2023 klo 8–14.30 liha, lämpötilojen hallinta liharuokien valmistuksessa ja sirkulaattorin käyttö, annosten kokoaminen ja esille laitto
Ti 29.8.2023 klo 8–14.30 riista (riistalintuja sekä esim. kauris/ peura), liemet ja kastikkeiden valmistus, annosten kokoaminen ja esille laitto
Lähiopetuspäivien jälkeen voit halutessasi jatkaa opintoja työelämässä oppien ja suorittaa á la carte -ruokien valmistuksen tutkinnon osan esimerkiksi oppisopimuksella, omalla työpaikallasi.
Koulutuksen ajankohta: 15.08. – 29.8.2023, Sedu Suupohjantie 45, Seinäjoki.
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
Koulutus on SeAMKin ja Sedun OSMO-hankkeen toteuttama. Lue hankkeesta tarkemmin: https://sedu.fi/hanke/osallistujalahtoinen-moniammatillinen-koulutuspolku-osmo/ .