Takaisin

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Ravintola- ja catering-ala

Seinäjoki, Suupohjantie 45
Jatkuva haku
Tutkinto
Oppisopimuskoulutus
150 osp

Kenelle?

Oletko ammatiltasi kokki, mutta haluat laajentaa osaamistasi tai päivittää tietojasi? Haluatko haasteellisempia kokin töitä tai tutkinnon ammattikeittiökokemuksestasi? Ruokapalvelujen ammattitutkintokoulutus tarjoaa laajan osaamispohjan ja hyvät työllistymismahdollisuudet. Koulutus on monipuolinen ja käytännönläheinen, tarjoten sinulle mahdollisuuden kehittyä alan ammattilaiseksi ja edetä urallasi.
Jos olet maahanmuuttaja, järjestämme sinulle kielitestin.
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alalle soveltuva työpaikka, jossa työskentelet keskimäärin, vähintään 25 viikkotyötuntia tutkinnon perusteiden mukaisissa työtehtävissä. Oppisopimusta solmittaessa varmistamme, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita tutkinnon perusteet edellyttävät ja että saat työpaikalla asianmukaista ohjausta.

Voit olla nykyinen työntekijä tai sinut voidaan rekrytoida uutena työntekijänä. Käytä tarvittaessa hyväksesi TE-toimiston palveluja. Jos olet työtön ja saamassa oppisopimustyöpaikan, varmista, onko työnantajalla mahdollisuus saada palkkatukea TE-toimistosta.

Mitä saat

Saat osaamista, itseluottamusta ja kehitysvalmiutta kokin työtehtäviin.
Opintoaikasi on hyvin yksilöllinen ja opintosi suunnitellaan henkilökohtaisesti. Saat opettajien ohjauksen ja tuen sekä työpaikkaohjaajan ohjauksen käytännön työhön. Saamasi tiedot, taidot ja kokemus auttavat sinua kehittymään henkilökohtaisella tasolla.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajasi kanssa hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua ja ota sen jälkeen yhteyttä Seduun: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.

Oppisopimuksen voi solmia jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä lähipäiviä ja sen on oltava voimassa viimeistään silloin, kun oppisopimuksen on tarkoitus alkaa. Oppisopimus on voimassa, kun kaikki osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Otamme sinuun yhteyttä hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua. Jokaiselle opiskelijalle tehdään ennen oppisopimuksen solmimista henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon nykyinen työtehtäväsi ja mahdollinen aiemmin hankkimasi osaaminen.

Työnantaja täyttää esitietonsa tänne: https://bit.ly/3u9hEpu

Hae tähän koulutukseen

Koulutus muodostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, etäopiskelusta sekä oppilaitoksessa järjestettävistä lähipäivistä, joiden määrä perustuu henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaasi (HOKS).

Ruokapalvelujen ammattitutkinto antaa valmiudet työskennellä suurkeittiöissä, ravintoloissa ja muissa ravitsemusalan toimipaikoissa. Koulutuksessa painotetaan sekä käytännön taitoja että teoreettista osaamista.

Teemoja ovat esimerkiksi:
- Kasvis- ja erityisruokavaliot
- Kestävät valinnat – ruokaa, ympäristöä kunnioittaen ja hävikkiä välttäen
- Ruoanvalmistuksen kemiaa
- Työn tekemisen tulee olla terveellistä ja turvallista
- Asiakaspalvelu- kohti parempia asiakaskokemuksia
- Osana työyhteisön toimivuutta
- Ruokalistasuunnittelu – tuote, tuotanto ja prosessit
- Puolivalmista vai teenkö itse, miten saan rahat riittämään?
- Elintarviketurvallisuus- taistelua mikrobeja vastaan
Tutkintoon voidaan sisällyttää myös ammatillisen tutkinnon osa toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.
Tarkat tiedot tutkinnosta: Ruokapalvelujen ammattitutkinto - ePerusteet (opintopolku.fi)

Verkko-opiskelussa tarvitset tietokoneen tai älypuhelimen, kuulokemikrofoni ja toimivan nettiyhteyden. Opiskelu tapahtuu myös Moodle -oppimisympäristössä, ja verkkokeskusteluissa käytämme Microsoft Teamsia. Käytännön osaaminen hankitaan työpaikoilla koulutus- tai oppisopimuksella. Opiskelija hankkii itse työpaikan.
Osoitat osaamisesi työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Osaamistasi arvioivat koulutuksen järjestäjän edustaja ja työelämän edustaja.
Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta:
https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/opiskelu-oppisopimuksella/

Ammattitutkinnon suorittamisen jälkeen on mahdollista jatkaa opintoja esimerkiksi restonomiksi tai suorittaa alan erikoisammattitutkintoja. Myös erilaiset johtamiskoulutukset voivat avata ovia esimiestehtäviin.

Oppisopimuksella suoritettava koulutus on maksuton.
Jos osaamista hankitaan koulutussopimuksella (palkaton) osallistumismaksu on 350 €.

Lisätietoja

Vastuuohjaaja Jari-Markus Peltokoski (ravintolakokki) 040 830 0422
Vastuuohjaaja Teija Pollari (suurtalouskokki) 040 868 0761
Lisätietoja asiakasvastaava Eija Aro p. 040 868 0875

Työelämäpalvelut, puh. 040 868 0627 (Oppisopimus)
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi tai oppisopimus@sedu.fi

Jaa sivu: