Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto Dieettikokki
Ravintola- ja catering-ala
Kenelle?
Oletko valmis viemään urasi seuraavalle tasolle? Haluatko erottua työmarkkinoilla erityisruokavalioiden asiantuntijana?
Erityisruokavaliopalveluiden erikoisammattitutkinto, Dieettikokki, tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää ja syventää osaamistasi erityisruokavalioiden parissa. Tämä koulutus on suunniteltu erityisesti sinulle, joka jo työskentelet kokkina ja vastaat työpaikkasi erityisruokavalioista tai näet itsesi tulevaisuudessa tässä tärkeässä roolissa.
Jos olet maahanmuuttaja, kielitaitosi on vähintään tasoa B1.1. Ilmoita kielitaitosi hakemuksessa – tarvittaessa järjestämme sinulle kielitestin ja suomen kielen opintoja koulutuksen aikana.
Mitä saat
Vahvistat ammattitaitoasi ja vastuullista toimintaa erityisruokavalioiden parissa työpaikallasi. Osaat huomioida erilaiset asiakasryhmät ja heidän erityistarpeensa sekä erityiselintarvikkeiden monipuolisen käytön, taloudellisuus ja ravitsemusnäkökulmasta. Löydät itsesi erityisruokavalioiden kehittäjänä.
Saat opettajan tukea ja henkilökohtaista ohjausta opintojen etenemiseen oman aikataulun mukaisesti, paikkakunnasta riippumatta.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hakea voit 30.11.2024 saakka. Vastuuopettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii haastatteluajan. Koulutukseen valituille laadimme henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman (HOKS), jossa opintosi suunnitellaan juuri sinun tarpeisiisi. Koulutuksen voi aloittaa joustavasti.
Hae tähän koulutukseenKoulutuksen sisältö määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan (HOKS)
Koulutuksen kesto on yksilöllinen enimmillään n. 1,5 vuotta.
Koulutus toteutetaan verkko-opiskeluna Moodle-oppimisympäristössä ja se sisältää verkossa tapahtuvan oppimisen lisäksi itsenäistä työskentelyä. Koulutukseen liittyvät itsenäiset tehtävät kohdentuvat työelämään. Verkko-opetustapaamisia on 1–2 / kuukausi, joista tehdään tallenne myös jälkikäteen kuunneltavaksi.
Tutkinnon muodostuminen:
Pakollinen tutkinnon osa:
Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi:
Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
Päiväkoti- tai kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
Erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen
Tarkat tiedot tutkinnosta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/selaus/perusteinfo/4454274
Voit suorittaa myös tutkinnon osia!
Verkko-opiskeluun tarvitset tietokoneen, kuulokemikrofonin ja toimivan nettiyhteyden. Opiskelu tapahtuu Moodle -oppimisympäristössä, ja verkkokeskusteluissa käytämme Microsoft Teamsia.
Tutkinnon suorittaminen OPPISOPIMUKSELLA
Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alalle soveltuva työpaikka, jossa työskentelet keskimäärin, vähintään 25 viikkotyötuntia tutkinnon perusteiden mukaisissa työtehtävissä.
Autamme sinua ja työpaikkaasi kaikissa järjestelyissä.
Oppisopimusasioissa ota yhteyttä: työelämäpalvelut, oppisopimus, s-posti: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627 tai oman alueesi oppisopimusviranomaiseen.
Jos olet jo alan ammattilainen, kysy lisätietoja tutkinnon suorittamisesta suorina näyttöinä ilman tutkintokoulutusta.
Oppisopimuskoulutus on maksuton sekä työnantajalle että opiskelijalle. Ilman oppisopimusta osallistumismaksu on 400 €. Hinta sisältää opetuksen ja opiskelumateriaalin. Maksuja ei voida palauttaa, mikäli opiskelija keskeyttää opiskelunsa. Kysy osamaksumahdollisuutta.