Takaisin

Tuotantoeläinten hoitaja

Maatalousala

10.03.2025
Ilmajoki, Ilmajoentie 525
Hakuaika:

14.11.2024 - 26.02.2025

Tutkinnon osa(t)
Monimuoto-opiskelu
45 osp

Kenelle?

Koulutus on tarkoitettu tuotantoeläinten hoidosta kiinnostuneille. Haluat opiskella maatalousalan perustutkinnon tutkinnon osat joustavasti monimuoto-opintoina ja työllistyä alalle nopeasti.



Haluat erikoistua tuotantoeläinten (nauta, vuohi, lammas, sika tai siipikarja) hoitamiseen.

Mitä saat

Opit hoitamaan tuotantoeläimiä ja huolehtimaan tuotantoeläinten hyvinvoinnista. Opit käyttämään tuotantoeläinten hoidossa käytettäviä koneita ja laitteita, kuten traktoria ja pienkuormaajaa lisälaitteineen. Opit ruokkimaan eläimiä ja perehdyt kunkin tuotantoeläinlajin erityispiirteisiin. Opit käyttämään ja hyödyntämään tuotantoteknologiaa.



Koulutuksen aikana suoritat työturvallisuuskorttikoulutuksen, ensiapukoulutuksen (16 h) ja alkusammutuskoulutuksen. Suoritat lisäksi eläintenkuljettajalupakoulutuksen.



Kun hakeudut tähän koulutukseen, voit halutessasi suorittaa myös koko maatalousalan perustutkinnon. Tällöin sinulle tehdään henkilökohtainen suunnitelma, ja opintojen kesto on tavallisesti 1,5–2 vuotta.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Hae koulutukseen viimeistään 26.2.2025. Hakulomakkeen saavuttua otamme sinuun yhteyttä ja kutsumme tarvittaessa haastatteluun ja suomen kielen kielikokeeseen.

Hae tähän koulutukseen

Sovellut tuotantoeläinhoitajaksi, jos olet kiinnostunut eläimistä ja niiden kanssa työskentelystä. Olet yhteistyökykyinen, oma-aloitteinen ja haluat tehdä käytännönläheistä työtä. Tuotantoeläinten hoitajan osatutkinnon suoritettuasi osaat huolehtia tuotantoeläinten hyvinvoinnista esim. työntekijänä maatilalla, lomituspalveluissa tai omassa maaseutuyrityksessä. Opinnot tehdään pääsääntöisesti tuotantoeläintiloilla työskentelemällä. Työpaikka on hyvä olla jo tiedossa / olemassa opintojen alkaessa.

Opinnot kestävät n. 9 kk henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Aiempien opintojesi tai hankkimasi työkokemuksen perusteella opintoaikasi voi olla lyhyempi. Opintojen suorittaminen vaatii verkko-opintojen itsenäistä suorittamista ja työskentelyä tuotantoeläintilalla. Koululla järjestettävillä lähiopetuspäivillä käsitellään lähinnä työkoneiden käsittelyä ja eri eläinlajien hoitotoimenpiteitä teemoittain.

Opintojen rakenne:

Tuotanto-eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen 25 osp

Eläinlajikohtainen tuotanto ja hyvinvoinnista huolehtiminen 20 osp


Koulutus muodostuu lähiopetuspäivistä, verkko-opiskelusta sekä työelämässä oppimisesta työpaikalla. Lähiopetuspäiviä koululla on keskimäärin 1 / kk. Voit osallistua niihin joko paikan päällä tai etänä. Henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman avulla opinnot muokataan sinulle sopivaksi kokonaisuudeksi. Koulutus sisältää eläintenkuljettajalupakoulutuksen (1 pv), työturvallisuuskortin suorittamisen (1 pv), EA1-koulutuksen (2 pv) ja alkusammutuskoulutuksen (½ pv).


Koulutuksen aikana suoritat tuotantoeläinten hoitajan osatutkinnon, mikä ei anna oikeutta eläintenhoitaja-tutkintonimikkeen käyttämiseen. Halutessasi voit jatkaa opintojasi maatalousalan perustutkintoon (eläintenhoitaja, maaseutuyrittäjä) tai maatalousalan ammatti- tai erikoisammattitutkintoon asti.

Katso valtakunnalliset tutkinnon perusteet:
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/7657030/tiedot

Koulutukseen kuuluu oleellisesti työelämässä tapahtuva oppiminen, jota suoritat koulutussopimuksella tai oppisopimuksella.



Koulutus sisältää eläintenkuljettajalupakoulutuksen, ensiapukoulutuksen (16 h) ja työturvallisuuskorttikoulutuksen

Koulutus on maksuton.

Lisätietoja

Virpi Norja, p. 040 830 2376

etunimi.sukunimi(at)sedu.fi



Irma Uusi-Laitila, p. 040 830 2434

etunimi.sukunimi(at)sedu.fi



Sedu Hakijapalvelut, p. 040 830 2275

hakijapalvelut@sedu.fi

Jaa sivu: