Talotekniikan perustutkinto Putkiasentaja (717110)
Talotekniikka, Työyhteisökohtaiset toteutukset
Kenelle?
Koulutus on tarkoitettu talotekniikka-alasta kiinnostuneille ja alalle soveltuville yli 20-vuotiaille työttömille ja työttömyysuhanalaisille TE-toimiston ja työllisyyden kuntakokeilujen työnhakijoille, joilla on riittävät opiskeluvalmiudet eikä terveydellisiä rajoitteita alan työtehtäviin.
Mitä saat
Koulutuksen tavoitteena on kehittää vahvaa perusosaamista talotekniikka-alan työtehtävissä ja suorittaa alan perustutkinto. Talotekniikan osuus kiinteistöissä kasvaa jatkuvasti kehittyvien lämpö-, vesi-, ilmastointi-, ja automaatiojärjestelmien myötä. Talotekniikka alan työllistymisnäkymät ovat erinomaiset ja se tarjoaa monipuolisen ja vaihtelevan työn, ammattilaiset toimivat usein myös itsenäisinä yrittäjinä.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Hae koulutukseen 17.1.2024 mennessä. Jätä hakemus hakupainikkeesta "Hae tähän koulutukseen".
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, koska sen perusteella osa hakijoista kutsutaan hakuajan jälkeen haastatteluun. Haastateltaville lähetetään 18.1.2024 tekstiviesti haastatteluun. Haastattelut järjestetään 24.1.2024. Varaudu siis jo hakemusta jättäessäsi tulemaan haastatteluun.
Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.
Seuraa valintatietojasi http://www.tyomarkkinatori.fi - TE-palveluiden Oma asiointi - Henkilöasiakas-palvelussa.
Talotekniikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnonosista (35 osaamispistettä). Opiskeltavat kokonaisuudet määritellään opiskelijan henkilökohtaisen kehittämissuunnitelman laadinnan yhteydessä.
Talotekniikan perustutkinnossa on seuraavat osaamisalat:
- Ilmanvaihtoasennuksen osaamisala
- Putkiasennuksen osaamisala
- Eristyksen ja rakennuspeltiasennuksen osaamisala
Tämän koulutuksen suuntautuminen on putkiasennuksen osaamisala, muista osaamisaloista voidaan liittää tutkinnon osia putkiasentajan koulutukseen, jos opiskelija näkee tarpeelliseksi.
Henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS) opiskelijan osaaminen, tutkinnon perusteet sekä työpaikan työtehtävät on sovitettu yhteen. HOKS:sta riippuen opintojen pituus on 1,5v- 3v.
Koulutus on työelämälähtöistä ja siitä syystä suuri osa tutkintoon tähtäävästä koulutuksesta toteutetaan alan yrityksissä.
Tutkinnossa vaadittavat näytöt suoritetaan myös alan yrityksissä.
Tutkinnon suoritettuasi osaat lukea sekä talonrakentamiseen että LVI-järjestelmien rakentamiseen liittyviä piirustuksia ja huomioida työturvallisuuden työtehtäviä tehdessä. Opit tuntemaan materiaalien ominaisuuksia ja tekemään energiataloudellisia ratkaisuja.
Tutkinnon perusteet : https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/7854768/tiedot
Katso Sedun sivustolta alan videoita ja lisätietoja: Talotekniikka: https://sedu.fi/tutustumistilat
Koulutus on päätoimista opiskelua. Koulutukseen voidaan sisällyttää kuukauden loma (20 pv, arviolta heinäkuu), ja lomaviikkoina myös viikot 9 ja 42, sekä joulu.
Opiskelu on maksutonta.