Andriin urahaave kokiksi toteutuu –  Sedussa elämäni parasta aikaa

Ruokamaailma on uskomaton

-Hotelli Kurikka on mielenkiintoinen työpaikka ja työtä riittää. Kesän työssäoppimisjakson jälkeen vastasin kyllä, kun minulta kysyttiin haluaisitko jatkaa töitä syksyllä, kertoo kokiksi keväällä valmistuva kurikkalainen neljäkymmentä vuotias Andrii Ivechyporuk.

-Hotelli Kurikka on mielenkiintoinen työpaikka ja työtä riittää. Kesän työssäoppimisjakson jälkeen vastasin kyllä, kun minulta kysyttiin haluaisitko jatkaa töitä syksyllä, kertoo kokiksi keväällä valmistuva kurikkalainen neljäkymmentä vuotias Andrii Ivechyporuk.

-2,5 vuotta, jotka olen opiskellut Kurikan Sedussa ovat olleet elämäni parasta aikaa. Olen siitä kiitollinen Sedulle. Oli ihan uskomatonta, että sain opiskelupaikan. Ilman Sedun Kansainvälisyyspalvelun tukea ja kannustusta en varmaan olisi tässä. Olen tyytyväinen saamaani opetukseen ja työssäoppimispaikat ovat olleet kiinnostavia. Kurikka on pieni ja kaunis kaupunki ja täällä on hyvä asua, miettii Ukrainasta Suomeen kotiutunut Andrii.

Olen pienestä pitäen halunnut olla kokki, ja ruoanlaitto on aina ollut tärkeä osa elämääni. Ruoan valmistusta pitää harjoitella muutaman kerran, ennenkö sen saa onnistumaan niin kuin haluaa. Kotona teen myös ruokaa ja katson ohjeita Youtubesta. Tärkeää on myös, että keittiössä on hyvät työvälineet ja laitteet.

Parasta tyytyväinen asiakas

Kokilla pitää olla hyvä muisti ja fyysisesti kunnossa. Haasteena ammattikeittiössä on, kun valmistetaan paljon erilaisia ruokia saman aikaisesti. Hotelli Kurikassa yhden illan aikana pelkästään pizzoja voi olla tilauksessa noin 50 kappaletta ja siihen lisäksi kaikki muut ruoat. Meillä on täällä keittiöllä hyvä tiimi ja homma toimii. Myös ruoan laatu on tosi tärkeää. Asiakkaat antavat joskus myös tippiä, kun ovat tyytyväisiä saamaansa ruokaan. Parasta tässä työssä on tyytyväinen asiakas.

Olen aikaisemmalta koulutukseltani agronomi. Olin Tanskassa vuoden lypsämässä lehmiä ja toisella kertaa Tanskassa tein puutarhahommia. Vuonna 2009 tulin Isojoelle perheyritykseen töihin puutarhalle. Perhe tuli minulle läheiseksi ja heistä tuli minulle kuin toinen perhe. He kutsuivatkin minua omaksi pojakseen. Kun tämä yritys sitten myöhemmin lopetti, päätin toteuttaa haaveeni ja opiskella kokiksi.

Mämmi ja karjalanpiirakka maistuu

Isoäitini teki hyvää ruokaa ja tyypillisiä ukrainalaisia ruokia ovat keitot kuten Borschkeitto eli punajuurikeitto. Suomessa suosikkiruokia ovat perinteiset suomalaiset ruoat kuten mämmi, karjalanpiirakka, kalakeitto ja makeisista lakritsi.

Olen ollut työssäoppimassa myös Äärellä ravintolassa Seinäjoella ja keväällä menen 2,5 kuukaudeksi Juurella ravintolaan. Jani Unkuri on hyvä kokki ja olen saanut häneltä motivaatiota. Hän rakastaa tätä ammattia ja se näkyy.

Hyvä ruoka on tärkeä osa elämää ja se on meidän energiaa. Ruokamaailma on uskomaton. Haaveilen tulevaisuudessa oman yrityksen perustamisesta.

Haastattelu tehty 12/2024



Jaa: