Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki tai tarjoilija

Ravintola- ja catering-ala

Sedu Seinäjoki, Suupohjantie
Jatkuva haku
Oppisopimuskoulutus
Tutkinto

Oppisopimuskoulutuksen edellytys on, että sinulla on alan työpaikka, jossa työskentelet vähintään 25 viikkotyötuntia.
Työpaikkasi voi olla kokkina ammattikeittiössä esim. päiväkotien, koulujen ja palvelukeskusten keittiössä. Voit työskennellä myös kahvilassa, katu- ja pikaruokapaikassa sekä juhla- ja pitopalveluyrityksissä.
Tarjoilijana voit työskennellä ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksissä, kahviloissa, pikaruokaravintoloissa ja liikenneasemilla.

Oppisopimusta solmittaessa varmistamme, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita tutkinnon perusteet edellyttävät ja että saat työpaikalla asianmukaista ohjausta.

Voit olla ns. vanha työntekijä tai sinut voidaan rekrytoida uutena työntekijänä. Käytä tarvittaessa hyväksesi TE-toimiston palveluja. Jos olet työtön ja saamassa oppisopimustyöpaikan, varmista, onko työnantajalla mahdollisuus saada palkkaukseesi tukea TE-toimistosta.

Opiskelet omalla oppisopimustyöpaikallasi, verkossa itsenäisesti ja tietopuolisessa lähiopetuksessa. Näytöt annetaan työpaikalla, joista osa saattaa tapahtua muualla kuin omalla oppisopimustyöpaikallasi.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jossa selvitetään myös aikaisempi osaamisesi ja taitosi sekä mahdolliset tuen tarpeesi.
Lue lisää