Ei koskaan yksinäistä työtä

Isännöitsijä Kaisa Dabnell

Kaisa Dabnell tiesi jo varhaisessa vaiheessa, että isännöintiala on hänelle sopiva valinta. Ammattihaaveesta tuli totta seitsemän vuotta sitten, kun Dabnell aloitti harjoittelijana Realia Isännöinnin palveluksessa.

Vuodesta 2018 Dabnell on työskennellyt pääkaupunkiseudulla. Hän isännöi toista vuotta 661 asunnon ja lähes 1000 asukkaan asunto-osakeyhtiötä, joka on yksi Suomen suurimmista.

Isännöitsijä Kaisa Dabnell seisoo kerrostalon pihamaalla ja katsoo sivulle.

Kaisa Dabnell tiesi jo varhaisessa vaiheessa, että isännöintiala on hänelle sopiva valinta. Ammattihaaveesta tuli totta seitsemän vuotta sitten, kun Dabnell aloitti harjoittelijana Realia Isännöinnin palveluksessa.

Vuodesta 2018 Dabnell on työskennellyt pääkaupunkiseudulla. Hän isännöi toista vuotta 661 asunnon ja lähes 1000 asukkaan asunto-osakeyhtiötä, joka on yksi Suomen suurimmista.

Merkonomin koulutus hyvä polku isännöintialalle

Kiinteistöala tuli Dabnelille tutuksi jo lapsuudenkodissa.

– Tiesin jo varhaisessa vaiheessa, että haluan isännöintialalle. Ajattelin, että taloushallinto ja laskentatoimen merkonomin koulutus voisi olla hyvä alku, josta on hyvä lähteä edelleen kouluttautumaan. Olinkin työssä oppimassa isännöintitoimistossa jo perusopintojen aikana.

Dabnell suoritti liiketoiminnan perustutkinnon (ent. liiketalouden perustutkinto) 2014 (Sedu), isännöinnin ammattitutkinnon 2017 (Amiedu, nykyinen Taitotalo) ja rakennuttaja- ja kiinteistöasiamiehen tutkinnon 2018 (Kiinteistöalan koulutussäätiö).

– Kaksi jälkimmäistä tutkintoa suoritin työn ohella. Tänä syksynä olen aloittamassa Johtavan ammatti-isännöitsijän koulutuksen. Tarkoituksena on syventää osaamista ammatti-isännöitsijän työssä sekä löytää uusia näkökulmia asunto-osakeyhtiön toiminnan johtamiseen sekä yhteistyön syventämiseen.

– Olen työskennellyt alalla seitsemän vuotta. Tämä työ innostaa ja kiinnostaa edelleen. Tuntuu mukavalta, kun saan viedyksi asioita eteenpäin, tutustun uusiin ihmisiin ja tapaan tuttuja. Isännöinti on itsenäistä, mutta ei koskaan yksinäistä työtä.

Isännöinti – elämää ja juridiikkaa

Dabnellin mukaan isännöitsijän työ vaatii aktiivista tekemisen otetta. On osattava itse hallita omaa työtä ja suunnitella päivän työt.

– Työni on paljon koneella istumista sekä ihmisten kanssa keskustelemista. Asioista keskusteleminen ja niistä päättäminen vaativat hyviä vuorovaikutustaitoja, kykyä nähdä erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja, kysyä ja muodostaa keskustelun pohjalta ratkaisuesitys. Hyvät suullisen ja kirjallisen viestinnän taidot auttavat tässä työssä.

Kun tunnet työtä ympäröivän lainsäädännön, tiedät mitä pitää ottaa huomioon omassa työssä. Kun isännöitsijänä ehdotat jotakin päätettäväksi, pitää tuntea mm. päätöksen lainvoimaisuuden edellytykset sekä reunaehdot, jotka tulee huomioida päätöksenteossa. Eikä kiinteistötekniikankaan osaaminen ole pahitteeksi tässä työssä, Dabnell naurahtaa.

Kuvassa isännöitsijä Kaisa Dabnell katsoo kameraan.
Isännöitsijä Kaisa Dabnell tiesi jo varhaisessa vaiheessa, että haluaa isännöintialalle.
– Ajattelin, että laskentatoimen merkonomin koulutus voi olla hyvä alku, josta on hyvä lähteä jatkokouluttautumaan.

Tämä työ innostaa ja kiinnostaa edelleen. Tuntuu mukavalta, kun saan viedyksi asioita eteenpäin, tutustun uusiin ihmisiin ja tapaan tuttuja. Isännöinti on itsenäistä, mutta ei koskaan yksinäistä työtä. 

Kaisa Dabnell

Vaihtelu inspiroi

Energinen nainen on työskennellyt isännöintiuransa saman työnantajan palveluksessa, kolmella eri paikkakunnalla. Työn ohella opiskelu osoittautunut itselle parhaaksi tavaksi toimia.

– Aloitin Lapualta, josta siirryin Kokkolaan, jossa työskentelin neljä vuotta. Viimeiset pari vuotta olen ollut pääkaupunkiseudulla. Vaihtelevat työtehtävät ja jatkuva ongelmanratkaisu varmistavat, että isännöintityö ei käy koskaan tylsäksi.

– Opiskelu ja työ tukevat toisiaan. Itselle opiskelu työn ohella on ollut luontevin tapa toimia. Mitä opit, voit heti käytännössä soveltaa, Dabnell päättää.

Jaa: