Puhtia hoiva-avustajakoulutuksiin

Toteutusaika: 28.04.2023 - 30.06.2025

Rahoittaja: Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus

Lisätiedot:

projektikoordinaattori Merja Kaateikko
040 868 0834
etunimi.sukunimi@sedu.fi
ammattiohjaaja Minna Ala-Mutka
040 868 0769
etunimi.sukunimi@sedu.fi
Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen logo

Taustaa

Hoiva-alan työvoimapulan vuoksi alalle tarvitaan paljon uusia tekijöitä. Puhtia hoiva-avustajakoulutuksiin -hankkeessa pyritään tavoittamaan hoiva-alasta kiinnostuneita henkilöitä, jotka ovat työvoiman ulkopuolella, työnhakijoina tai epätyypillisissä työsuhteissa. Hanke tekee mm. hakevaa toimintaa Sedussa toteutettaviin hoiva-avustajakoulutuksiin.

Hankkeen avulla tuetaan myös hoiva-avustajaksi jo opiskelevia opiskelijoita erilaisilla tukitoimilla, kuten kielikoulutus, oppimisvalmiuksien ja käytännön taitojen edistäminen, digituki, toimintakyvyn parantaminen ja työpaikkaohjaajien koulutus.

Hoiva-avustajakoulutusten työelämäkumppaneilla on hankkeessa tärkeä rooli, koska iso osa hanketoimista toteutetaan työpaikoilla. Hakevassa toiminnassa pilotoidaan ns. seutuagenttimallia, jossa alan opettajat jalkautuvat työpaikoille tekemään opiskelijahankintaa ja tiedottamaan hoiva-avustajakoulutuksesta.
Hankkeen toteutusalueena on koko Etelä-Pohjanmaa ja sen toteuttajana toimii Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu.

Hankkeen tukitoimet

Hankkeessa toteutetaan työllisyysvalmentaja-palvelua hoiva-avustajien työnsaannin edistämiseksi ja opintojen keskeytymisen estämiseksi. Valmentaja toteuttaa myös ohjausta, hakevaa toimintaa ja koordinoi hanketta.

Kiertävä ammattiohjaaja toimii hankkeessa opettajan työparina. Hän on varsinkin kv-opiskelijoiden arjen tulkki tarjoten apua opintoihin niin työpaikoilla kuin oppilaitoksessa. Ammattiohjaaja tukee opinnoissa etenemistä, käytännön taitojen haltuunottoa, toimintakykyä ja tietoteknisiä valmiuksia.

Hankkeessa toimii myös oppimisvalmiuksia (opva) tukeva opettaja, ml. suomen kielen tuki ja digitaidot. Opva-opintojen tueksi laaditaan selkeäkielistä materiaalia ja pilotoidaan sitä.

Tärkeää on myös työpaikkaohjaajien tukeminen työpaikoilla yhteistyössä opettajan ja ammattiohjaajan kanssa. Työpaikkaohjaajille annetaan hankkeen aikana koulutusta ja sen tueksi laaditaan mm. digiaineistoa.

Koulutukset/ palvelut ovat Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittamia. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Jaa: