CNC-työstökoneen käyttäminen
Kone- ja tuotantotekniikka
31.01.2025 - 02.03.2025
Kenelle?
Kouluttaudu CNC-osaajaksi ja hanki ammattitaitoa, josta on pulaa Etelä-Pohjanmaalla!
Koulutus sopii alasta kiinnostuneille. Koulutus ei vaadi aiempaa osaamista, joten se soveltuu hyvin vasta-alkajille ja alanvaihtajille. Edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito.
Mitä saat
Tavoitteena on, että koulutuksen käytyäsi osaat käyttää CNC-työstökoneita mm. jyrsintä ja sorvia sekä valmistaa työpiirustusten mukaisia osia tai osakokonaisuuksia.
Koulutuksen tavoitteena on oppia CNC-työstökoneen perusteet suorittamalla kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osa: CNC-työstökoneen käyttäminen (15 osp). Tämän koulutuksen jälkeen sinulla on halutessasi mahdollisuus jatkaa joustavasti kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon muiden tutkinnon osien suorittamista.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Jätä hakemus sivustolla https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/724706
Täytä hakemus työvoimakoulutukseen huolellisesti, koska sen perusteella osa hakijoista kutsutaan hakuajan jälkeen haastatteluun. Haastattelut järjestetään Lapualla. Haastateltaville lähetetään kutsu haastatteluun tekstiviestillä.
Huomioithan, että koulutukseen hakeutuminen on sitovaa eikä sitä, tai koulutukseen osallistumista voi perua ilman pätevää syytä. Perumisesta tai laiminlyönnistä voi aiheutua työttömyysturvaseuraamus.
Koulutukseen hakeutumisesta saat lisätietoa oman työllisyysalueesi työvoimaviranomaiselta. Oman yhteyshenkilösi voit varmistaa asiointipalvelusta https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/asiointi
Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Asiointi-palvelussa (www.työmarkkinatori.fi->Asiointi->koulutushakemus).
- Työpiirustusten lukeminen
- Mittaaminen ja laadun varmistus
- Yleisimmät koneistettavat materiaalit
- Työkappaleen kiinnitys, työkalujen valinta ja työstöarvot
- CNC-jyrsimen ja sorvin käyttö, perusohjelmointikoodit ja niiden merkitys työstöohjelmassa
- CNC-työstökoneiden yleisimmät hälytykset, toiminta häiriötilanteissa ja perushuollot
- mahdolliset tutustumiskäynnit alan yrityksissä
Opiskelu tapahtuu pääosin lähiopetuksena käytännön harjoitteiden ja työtehtävien kautta Sedu Lapuan yksikössä. Koulutus voi sisältää lisäksi verkko-opiskelua sekä itsenäisiä oppimistehtäviä sekä työssäoppimista alan yrityksessä, jonka yhteydessä annetaan näyttö työpaikalla aidoissa käytännön työtehtävissä. Koulutus on päiväopetusta ja se alkaa 17.3.2025. Opintoihin osallistuminen on ilmaista.
Linkki tutkinnon perusteisiin suoritettavan tutkinnon osan osalta: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/8348201/tutkinnonosat/8575882
Koulutuksen kesto on n. 3 kk. Opiskelijoille laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS) opintojen alussa, jossa määritellään tarkemmin opintojen suorittaminen ja kesto.
Opinnot toteutetaan lähiopetuksena Sedu Lapuan yksikössä. Koulutus on päiväopetusta ja se alkaa 17.3.2025. Opintoihin osallistuminen on ilmaista.
Opiskelu on päätoimista päiväopiskelua. Opetuksettomia jaksoja ovat: joulu ja viikko 9 ja heinäkuussa neljä viikkoa.