Takaisin

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto (Oppisopimus)

Elintarvikeala

Seinäjoki, Törnäväntie 24
Jatkuva haku
Tutkinto
Oppisopimuskoulutus
120 osp

Kenelle?

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat elintarviketeollisuuden eri toimialoilla joko liha- tai elintarvikealalla.
Elintarviketeollisuuden työntekijät ovat toimialansa tuotteiden ammattitaitoisia valmistajia ja työskentelevät osana prosessiteollisuuden valmistusketjua, sen eri tehtävissä.

Oppisopimuskoulutuksen edellytyksenä on, että sinulla on alalle soveltuva työpaikka, jossa työskentelet keskimäärin, vähintään 25 viikkotyötuntia tutkinnon perusteiden mukaisissa työtehtävissä. Oppisopimusta solmittaessa varmistamme, että voit opiskella työpaikassasi niitä työtehtäviä, joita tutkinnon perusteet edellyttävät ja että saat työpaikalla asianmukaista ohjausta.

Mitä saat

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon suorittajalla on laaja-alaiset taidot työskennellä omalla toimialallaan elintarviketeollisuudessa ja hänellä on hyvät edellytykset ylläpitää ja kehittää omaa toimintaansa. Hänellä on myös valmiudet ja kyky muuntaa ja soveltaa taitojaan itsenäisesti, vaihtelevissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä.

Hakeutuminen ja opiskelijavalinta

Keskustele oppisopimusmahdollisuudesta työnantajasi kanssa hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua ja ota sen jälkeen yhteyttä Seduun: oppisopimus(at)sedu.fi, p. 040 868 0627.
Oppisopimuksen voi solmia jo hyvissä ajoin ennen ensimmäisiä lähipäiviä ja sen on oltava voimassa viimeistään silloin, kun koulutus oppilaitoksessa alkaa. Oppisopimus on voimassa, kun kaikki osapuolet ovat sen allekirjoittaneet.

Otamme sinuun yhteyttä hyvissä ajoin ennen koulutuksen alkua. Jokaiselle opiskelijalle tehdään ennen oppisopimuksen solmimista henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon nykyinen työtehtäväsi ja mahdollinen aiemmin hankkimasi osaaminen.

Työnantaja täyttää esitietonsa tänne: https://bit.ly/3u9hEpu

Hae tähän koulutukseen

Koulutus muodostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, etäopiskelusta sekä työpaikalla oppilaitoksen ja yrityksen yhteistyössä järjestämistä lähipäivistä, joita on keskimäärin 10-15 kpl henkilökohtaisen aikaisemman osaamisen mukaan.
Tutkinto muodostuu kahdesta kaikille pakollisesta tutkinnon osasta: Elintarviketurvallisuuden hallinta 30 osp ja Elintarviketeollisuuden toimintaprosessi 30 osp sekä valinnaisista tutkinnon osista 1-2, jotka ovat yhteensä 60 osp.

OSAAMISALAT:
Elintarvikealan osaamisala, valittavat tutkinnon osat
• Elintarvikkeiden valmistaminen
• Kalatuotteiden valmistaminen
• Kasvistuotteiden valmistaminen
• Marja- ja hedelmä tuotteiden valmistaminen
• Valmisruokien valmistaminen
Valinnaiset tutkinnon osat
• Elintarvikkeiden varastointi- ja lähettämötoiminnot
• Pakkaaminen elintarviketeollisuudessa

Liha-alan osaamisala, valittavat tutkinnon osat
• Lihatuotteiden valmistaminen
• Lopetusasetuksen mukainen toiminta teurastamossa
• Punaisen lihan leikkaaminen
• Raakalihatuotteiden valmistaminen
• Siipikarjan tai punaisenlihan teurastaminen
• Siipikarjan lihan leikkaaminen
• Siipikarjan lihan tai punaisen lihan tarkastaminen
Valinnaiset tutkinnon osat
• Elintarvikkeiden varastointi- ja lähettämötoiminnot
• Pakkaaminen elintarviketeollisuudessa
Tutkintoon voidaan sisällyttää myös ammatillisen tutkinnon osa toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.
Lisätietoa tutkinnon perusteista: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinen/2270455/tiedot
Koulutuksen suoritusaika on keskimäärin 1,5–2 vuotta, mutta tarkempi kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaan.

Osoitat osaamisesi työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Osaamistasi arvioivat koulutuksen järjestäjän edustaja ja työelämän edustaja. Verkko-opiskelussa toivotaan tietokoneen käyttö, mutta tehtävät voi suorittaa myös ilman tietokonetta. Älypuhelin on hyvä lisä koulutuksessa, mutta ei pakollinen. Opiskelussa hyödynnetään Forms-oppimisympäristöä, mahdollisesti Moodle-oppimisympäristöä ja verkkokeskusteluissa käytämme Microsoft Teamsia.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta:
https://sedu.fi/tule-opiskelemaan/opiskelu-oppisopimuksella/

Oppisopimuksella suoritettava koulutus on maksuton.

Lisätietoja

Koulutuksesta, Vastuuohjaaja Ilkka Pellinen 040 680 7210
Oppisopimuksesta, asiakasvastaava Jukka Porkholm 040 868 0632.
Tai
Työelämäpalvelut, puh. 040 868 0627 (Oppisopimus)
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)sedu.fi tai oppisopimus@sedu.fi

Jaa sivu: