Siipikarjalihan ja munien tuottaminen
Maatalousala
Kenelle?
Koulutus on sinulle joka tarvitset osaamista siipikarjan hoitoon.
Mitä saat
Tutkinnon osan suoritettuasi saat säädösten edellyttämän kelpoisuuden lihasiipikarjan hoitoon.
Hakeutuminen ja opiskelijavalinta
Voit hakeutua koulutukseen joustavasti läpi vuoden. Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake.
Hae tähän koulutukseenSiipikarjalihan ja munien tuottaminen -tutkinnon osa on osa maatalousalan ammattitutkintoa. Tutkinnon osan suoritettuaan opiskelija osaa:
- suunnitella työt ja toimia siipikarjatilan eri työvaiheissa
- tarkkailla tuotanto-olosuhteita ja siipikarjaa
- hoitaa siipikarjaa
- toteuttaa siipikarjan ruokintasuunnitelmaa
- käyttää tavallisimpia siipikarjan hoidossa, ruokinnassa ja tuotteiden käsittelyssä tarvittavia koneita ja laitteita
- huolehtia siipikarjan hyvinvoinnista ja eläintautien ennaltaehkäisystä.
Suoritettavan tutkinnon osan laajuus on 50 osp. Halutessaan opiskelija voi suorittaa myös maatalousalan ammattitutkinnon, jonka laajuus on 150 osp.
Broilereiden pitäjän pätevyys ja broilereita käsittelevien henkilöiden ohjaus:
Broilereiden pitäjällä, joka on vähintään 500 linnun hoidosta vastuussa oleva luonnollinen henkilö, on oltava vähintään Opetushallituksen vahvistamaa lihasiipikarjaan erikoistunutta tutkinnon osaa vastaava osaaminen ja osaamista koskeva todistus, jonka on antanut koulutuksen järjestäjä, jolle opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt luvan järjestää ammatillista peruskoulutusta tai ammatillista lisäkoulutusta. Broilerilla tarkoitetaan teurastusta varten kasvatettavaa Gallus gallus -lajiin kuuluvaa lintua.
Broilereiden omistajan tai pitäjän on annettava ohjeita ja opastusta palveluksessaan oleville, broilereiden hoitoon ja käsittelyyn osallistuville henkilöille broilereiden hyvinvointiin liittyvistä vaatimuksista.
Koulutuksen hinta 80 € / osallistuja (alv 0 %).
Koko ammattitutkinnon hinta on 400 € / osallistuja (alv 0 %).