Sedu vakuutti kansainväliset vieraat matkailualan konferenssissa
Sedun isännöimä matkailualan kolmipäiväinen tapahtuma oli täynnä kiinnostavia puheenvuoroja ja tuloksekasta verkostoitumista, mutta myös elämyksiä pohjalaisen luonnon ja makujen äärellä. Konferenssiin osallistuneet oppilaitosten edustajat ja muut matkailualan asiantuntijat ympäri Eurooppaa muun muassa hyppäsivät avantoon, talsivat lumikengillä ja nauttivat Sedun Kurikan ja Lapuan kampusten vieraanvaraisuudesta ja matkailu- sekä ruokaosaamisesta.
Sedun isännöimä matkailualan kolmipäiväinen tapahtuma oli täynnä kiinnostavia puheenvuoroja ja tuloksekasta verkostoitumista, mutta myös elämyksiä pohjalaisen luonnon ja makujen äärellä. Konferenssiin osallistuneet oppilaitosten edustajat ja muut matkailualan asiantuntijat ympäri Eurooppaa muun muassa hyppäsivät avantoon, talsivat lumikengillä ja nauttivat Sedun Kurikan ja Lapuan kampusten vieraanvaraisuudesta ja matkailu- sekä ruokaosaamisesta.
– Hyvä ilmapiiri ja tekemisen meininki jäivät päällimmäisenä mieleen tästä viikosta. Ihmiset olivat erittäin tyytyväisiä tapahtuman järjestelyihin ja ihailivat osaavia opiskelijoitamme ja Sedun oppimisympäristöjä. Saimme työpajojen aikana paljon hyviä ideoita siihen, miten voimme edelleen kehittää työryhmän toimintaa ja ammatillista koulutusta, Sedun Timo Paakkanen summaa.
Sedun kansainvälisten asioiden asiantuntijana Paakkanen vastasi tapahtuman organisoimisesta. Konferenssi oli eurooppalaisen ammatillisen koulutuksen EfVET-verkoston temaattisen työryhmän tapahtuma. Mukana oli osallistujia 12 eri maasta. Työryhmä kokoontuu samoissa merkeissä joka vuosi jossain päin Eurooppaa.
Etelä-Pohjanmaa ja Suomi tapahtumapaikkana oli monille osallistujille eksoottinen. Esimerkiksi meille kaikille itsestään selvät jokamiehenoikeudet ovat maailmalla harvinainen juttu. Suomen lisäksi niistä päästään nauttimaan vain muutamissa maissa, esimerkiksi Islannissa ja Sveitsissä. Tämä tuo oman lisänsä ja mahdollisuuksia luontomatkailuun, kuten eräopasyrittäjä Kari Takamaa konferenssissa kertoi.
Kansainvälinen kuulijajoukko sai mainion katsauksen Etelä-Pohjanmaan matkailuvalteista Visit Lakeuden Tuula Lahden kertomana. Ruokaa ei unohdettu: Sedun kampusten herkullisten tarjoomusten ohella kurkistettiin myös fine diningiin. Juurella-ravintolan yrittäjä Miia Keski-Nikkola kertoi ravintolassa tarjottavan vain paikallisista raaka-aineista valmistettua ruokaa – ja myös yrittäjät itse kasvattavat puutarhoissaan syötävää ravintolan tarpeisiin. Kyrö Distilleryn kansainvälinen menestystarina oli niin ikään esillä ja myös vierailukohteena.
Tapahtuma oli elämyksellinen kokonaisuus.
– Eräs saksalainen osallistuja sanoi minulle, että hän on rakastumassa Suomeen. Tämä kommentti taitaa kertoa kaiken oleellisen hänen kokemuksestaan, Timo Paakkanen sanoo.
Paakkanen kiittää Sedun henkilöstön ja opiskelijoiden hienoa panosta viikon ohjelmaan. Matkailualan opiskelijat vetivät opastuskierroksen Seinäjoen Aalto-keskuksessa, ilahduttivat vieraita aamujumpalla ja järjestivät lumikenkäilyaktiviteetin. Media-alan opiskelijat tekivät nimi- ja muut kyltit tapahtumaan. Turvallisuusalan opiskelijat järjestivät narikan ja rekisteröintipisteen. Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat huolehtivat striimauksen toteutuksesta. Musiikkia opiskelevat soittivat niin Kurikan kampuksella kuin illallisella. Ravintola-alan opiskelijat pitivät vieraiden vatsat kylläisinä ja suut makeina. Lautasilla oli tietenkin sienipiirakkaa eli ruokaa suomalaisesta metsästä. Elämys sekin, eikä ihan kaikkialla mahdollinen. Opiskelijat olivat myös auttamassa Äärellä-ravintolassa illallisen toteutuksessa.
-Illallisen jälkeen yrittäjä Jani Unkeri kertoi olevansa erittäin tyytyväinen opiskelijoiden toimintaan. Ensimmäisen vuoden opiskelija kertoi oppineensa todella paljon jo tämän yhden illan aikana. Tämä tapahtuma ei olisi onnistunut ilman Sedun opiskelijoiden merkittävää panosta, Timo Paakkanen sanoo.