Sedu Törnäväntiellä aloitettiin uusi arki uusissa tiloissa

-Hienoa, että olemme saaneet uudet, viihtyisät ja terveet työtilat, kertoo koulutuspäällikkö Jani Pusa Törnäväntien kuulumisia, kun uudet tilat ovat valmistuneet. Opiskelijat ja henkilökunta ovat ottaneet ilolla kaiken vastaan. Fiilis on vähän niin kuin lottovoiton olisi saanut, naurahtaa Pusa. Meillä on nyt paljon mm. pienryhmätiloja sekä uusia oppimisympäristöjä kuten robotiikka ja uusiutuva energia. Uutta on myös se, että syömään mennään ”portin” läpi, näyttämällä henkilökorttia.

-Hienoa, että olemme saaneet uudet, viihtyisät ja terveet työtilat, kertoo koulutuspäällikkö Jani Pusa Törnäväntien kuulumisia, kun uudet tilat ovat valmistuneet. Opiskelijat ja henkilökunta ovat ottaneet ilolla kaiken vastaan. Fiilis on vähän niin kuin lottovoiton olisi saanut, naurahtaa Pusa. Meillä on nyt paljon mm. pienryhmätiloja sekä uusia oppimisympäristöjä kuten robotiikka ja uusiutuva energia. Uutta on myös se, että syömään mennään ”portin” läpi, näyttämällä henkilökorttia.

-Kiirettä pitää, paljon on vielä pientä hienosäätöä, jatkaa Pusa. Käymme läpi mm. mitkä ovet ovat auki ja mitkä lukossa, että kulku kampuksella sujuu. Olemme järjestäneet opiskelijoille myös tutustumiskierroksia, että tavat tulevat tutuiksi.

-On loistavaa ja mielettömän hyvä asia, iloitsee myös opinto-ohjaaja Timo Järvinen. Uudet tilat tuovat myös uutta intoa opintoihin. Toimivien modernien tilojen kautta vahvistuu yhteistyö sidosryhmien ja elinkeinoelämän kanssa sekä viihtyvyys lisääntyy. Ja se nostaa luottamusta tulevaisuuteen. Tänne voi tulla koska vaan, katsomaan ja viihtymää, toivottaa Järvinen.

Keittiössä porisee juustobroilerikeitto

-Keittiön puolella on jäätävä kiire, kertoo ravitsemispalveluvastaava Terhi Yrjänäinen hymyssä suin. Lähes kaikki koneet ovat uusia mm. painekeittiökaappi ja uunit. Tässä on vielä vähän opettelemista. Pääsimme viime viikolla muuttamaan ja kaikki hakee paikkaansa pikkuhiljaa. Teemme päivittäin ruokaa n. 300 syöjälle ja lisäksi toimitamme ruokaa Rengonharjun kampukselle. Innolla on kaikki uusi otettu vastaan ja kyllä tämä uusi arki lähtee tästä hyvin sujumaan.

Väistötiloista pois

-Kiva tulla uusiin tiloihin, kertoo seinäjokinen opiskelija Maarit Kumpula. Työtilat näyttävät hienolta, jatkaa Hilla Hietaharju. Opiskelemme molemmat tekstiili- ja muotialan perustutkintoa ja pääsimme muuttamaan nyt pois Karvarinkadun väistötiloista.

-Meille on tulossa myös uusia ompelukoneita ja saumureita, kertoo tekstiili- ja muotialan lehtori Tuire Karvala vieressään tekstiili- ja muotialan opettaja Jaana Pannula.

Tyytyväisyyttä hehkuvat myös tieto- ja viestintätekniikan opettajat Jussi Väliniemi ja Mikko Annala sekä asiakaspalvelusihteerit Johanna Mäkiviita ja Tiina Ritari.

-Muutimme Karvarinkadun väistötiloista tänne ja hyvältähän tämä tuntuu. Kivaa kun ei tarvitse enää itse sammutella valoja ja laittaa ovia lukkoon, naurahtaa Annala.

-Ja nyt opiskellaan opetukseen suunnitelluissa tiloissa ja äänieristys on hyvä, jatkaa Väliniemi. Tilat ovat tosi hyvät ja nyt on ruokalakin samassa kiinteistössä.

-Opintoimisto on muuttanut kuuden vuoden sisällä neljä kertaa. Josko nyt vähän pysyvämmällä paikalla, miettivät Ritari ja Mäkiviita. Toimistomme sijaitsee uuden pääsisäänkäynnin aulassa. Sisäongelmatkin on nyt karistettu muuttojen myötä pois.

Ruokalasta saa ostaa leivontatuotteita

Ylivahtimestari Jari Kallonen on ollut monessa muutossa jo mukana. -Saimme tekstiili- ja muotialan sekä tieto- ja viestintätekniikan tavarat muutettua hyvissä ajoin valmiiksi tänne Törnäväntielle, kertoo Kallonen. Vanhoja teollisuusompelukoneita myymme jossain vaiheessa huutokaupassa pois. Kaikki tänne ostetut huonekalut ovat uusia. Ruokailutilaan tulee myyntiin opiskelijoiden valmistamia leivontatuotteita. Niitä vien muutaman kerran viikossa myyntiin myös Sedu Rastaantaipaleelle.

Jaa: